VEGETARIAN PUMPKIN LASAGNE

Als er iets is wat ik lang niet heb gemaakt, is het een lekkere grote ovenschaal vol lasagne. Mijn moeder maakt namelijk de lekkerste versie en ik dacht; hoe moet ik dat overtreffen? Maar vandaag presenteer ik jullie toch een heerlijke vegetarische lasagne. Gemaakt van pompoen en spinazie. Een hele andere lasagne die ik vanuit huis gewend ben, maar ideaal voor de vegetariΓ«rs onder ons en ook lekker gezond! Maak jij deze pompoen en spinazie lasagne binnenkort zelf? 


Vegetarische lasagne

VEGETARISCHE LASAGNE 

Het traditionele lasagne recept is natuurlijk gemaakt met rundergehakt, maar tegenwoordig hoeft dit echt niet meer. Typ maar eens 'vegetarische lasagne' in bij Google en de recepten die je tegemoet komen zijn eindeloos. My kind of food! Wil je nou wel graag gehakt in je lasagne, dan kan je ook altijd kiezen voor vegetarisch gehakt. Vooral door een ovenschotel heen proef je letterlijk bijna geen verschil. Probeer het zelf eens! 

INGREDIΓ‹NTEN: (vOOR 4 PERSONEN)

  • 1 kilo pompoen 
  • 200 gram cottage cheese
  • 50 ml amandelmelk 
  • 50 gram spinazie 
  • 1 ui 
  • lasagne bladen 
  • 1 tl notmuskaat 
  • gemalen peper/zout 
  • 100 gram linzen 
  • Parmezaanse kaas
  • Optioneel: vegetarisch gehakt! 

BEREIDINGSWIJZE: 

  1. Snij de pompoen in kleine stukjes en kook deze voor 10 minuten in ruim kokend water. 
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. 
  3. Giet vervolgens de pompoen af en pureer de stukjes pompoen tot een zacht geheel. 
  4. Snij de ui in kleine stukjes, fruit dit in een koekenpan voor een paar minuten en bak dit vervolgens samen met de spinazie, vegetarisch gehakt (optioneel) en linzen en een snuf peper en zout voor 5 minuten in een koekenpan. 
  5. Meng de cottage cheese met een snuf zout en peper, 50 ml amandelmelk en 1/2 tl nootmuskaat. Mix dit goed voor elkaar. 
  6. Beleg de ovenschaal vervolgens eerst met een paar lasagne bladen, een laag pompoenpuree, vervolgens een laagje van de ui-gehakt-linzen-spinazie mix en daarna een laagje cottagecheese. Herhaal dit proces voor ongeveer 3 keer. 
  7. Strooi nog wat parmezaanse kaas over de bovenkant van de lasagne en schuif de ovenschaal voor 30 minuten in de oven. 
  8. Hope you will enjoy it as much as I dit! 

Nu we het toch over ovenschotels hebben:
probeer ook eens deze makkelijke Italiaanse pasta uit de oven. 

Hoe maak jij jouw lasagne meestal?

 
Vegetarische pompoen en spinazie lasagne