Gezond eten in December? - Mijn tips!

46-x.jpg

Oh my.. Soms kan het best lastig zijn om gezond te blijven eten in de tijd rondom kerst he? Ik kijk altijd ontzettend uit naar de december maand en stiekem ook naar al het lekkere eten dat erbij hoort! Toch lukt het mij om mij te houden aan mijn gezonde levensstijl, maar ik snap het heel goed als je dit lastig vindt. Vanaf de dag dat Sinterklaas de boot af stapt wordt de verleiding om er flink op los te snoepen natuurlijk steeds groter. Toch hoeft het in mijn ogen niet moeilijk te zijn om al deze snoepgoed te weerstaan. Vandaag deel ik mijn tips met jou!

DE SNOEPMAAND DECEMBER
1. Ontbijt goed en drink gedurende de dag voldoende.

Begin de dag goed door te ontbijten met een evenwichtige maaltijd vol met goede voedingsstoffen. Door goed te ontbijten begin je de dag productief en zorg je ervoor dat je niet meteen wil gaan snacken of dat je de neiging hebt meteen al teveel te eten bij de lunch. Wat mijn favoriete ontbijt is lees je hier!

Het is soms lastig om dorst niet te verwarren met honger. Drink gedurende de dag genoeg zodat je ook minder zin hebt om te snacken.

2. Kies je snoepmomenten uit

Dit klinkt misschien gek, maar dit werkt wel.  Wanneer er bijvoorbeeld een leuk etentje op de planning staat (zoals er in december vaak genoeg van zijn!) spreek dan  met jezelf af dat je die avond iets minder op je eetgedrag hoeft te letten, maar je de dagen daar omheen probeert zo min mogelijk te snoepen.

3. Haal niet teveel snoep in huis

Misschien een hele simpele tip, maar hier gaan nog steeds zoveel mensen de fout mee in. Tijdens het boodschappen doen weet de consument heel makkelijk jouw aandacht te trekken en jou te verleiden tot het kopen van een hele boel lekkers. En heel makkelijk: wanneer jij dit in huis hebt zal je dus ook veel meer snoepen. Hou je aan je boodschappenlijstje! Het zorgt er niet alleen voor dat je in verhouding minder zal snoepen, maar het bespaart je ook een hoop centjes.

4. Herinner jezelf eraan waarom je jouw doelen hebt

Is jouw doel dat je wil afvallen? Herinner jezelf hier dan af en toe aan. Waarom is dit zo'n belangrijk doel voor je en hoe graag wil je dit bereiken? Wil je dat doel in de weg zitten door je te laten verleiden door al dat ongezonde eten dat er in de koudere maanden voorbij komt? Ik denk persoonlijk dat je veel blijer bent en langer geniet met het eindresultaat als je jouw doel hebt bereikt dan die paar minuutjes dat je geniet van het snoepen.

5. Stap zelf de keuken in en geniet vooral wel van lekker eten!

Er is zoveel lekker eten dat een stuk gezonder is voor je lichaam dan alle zoetigheid waar de maand december vooral mee overspoelt wordt. Je kan natuurlijk ook gewoon zelf lekker de keuken in duiken om een aantal healthy snacks voor jezelf te maken, hou Healthy Wanderlust deze maand in de gaten want er komen een heleboel recepten aan! Maak bijvoorbeeld healthy chocolate chips cookies of deze brownie gemaakt van zwarte bonen & avocado. Beide super lekker, maar een stuk minder slecht voor je.

Zo zijn er natuurlijk ontzettend veel recepten die je zelf kan uitproberen. Neem anders ook een kijkje bij een aantal van mijn favoriete food blogs: Healthyfoodlove.nl, Mind Your Feed en Peek Inside.

6. Blijf in beweging

Het is natuurlijk verleidelijk om met dit koude weer lekker binnen te blijven, maar blijf ook tijdens de winter maanden in beweging. In de koudere maanden komen we over het algemeen minder buiten, zitten we meer op de bank en sporten we minder. Niet erg om lekker af en toe een Netflix & Chill avondje in te lassen, kop thee erbij en onder een dekentje, daar zijn deze maanden natuurlijk ook voor. Toch eten en snoepen we deze maanden over het algemeen ook meer, daarom is het juist zo belangrijk om lekker te blijven bewegen. Niet alleen voor de vetverbranding, maar ook gewoon omdat het goed is voor je lichaam.

Je kan natuurlijk ook gewoon thuis wat oefeningen doen! Carolina van Foodie-ness geeft je veel tips hiervoor, go check it out!

7. Geen tip, wel een friendly reminder: wees blij met jezelf en zorg goed voor je lichaam.

Laat ik voorop stellen dat ik vind dat je vooral minder moet snoepen, omdat de hoeveelheid suikers of vetten die je binnen krijgt echt niet goed zijn voor je gezondheid en lichaam. Daarnaast vind ik het belangrijk om tegen iedereen te zeggen (en ook hoop dat veel mensen het met mij eens zijn): wees tevreden met jezelf! Je bent prachtig en uniek zoals je bent, maar probeer ook van binnenuit goed voor je lichaam te zorgen.

Wat is jouw favoriete tip hiervoor? Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Bloglovin'?

Liefs, Merel