Hoe motiveer ik mezelf om (weer) te gaan sporten?

crossfit-534615_960_720.jpg

Ik moet eerlijk toegeven dat sporten de laatste maand bij mij op een laag pitje staat. Weken lang had ik het zo druk dat sporten als een verplichting begon te voelen, iets wat moest, iets wat nog meer van mijn vrije tijd opnam en daarmee vooral iets wat ik niet leuk vind. Helemaal fout natuurlijk, want met zoveel tegenzin de sportschool instappen geeft je echt nog dat voldane gevoel waar je op hoopt na een goede workout sessie. Maar hoe motiveer ik mezelf om dit wel weer op te pakken?

Dat sporten niet altijd leuk is of een voldaan gevoel geeft is prima, niks is altijd maar positief en geweldig. Het was dus even een stapje terug, even tijd voor mezelf en dan weer 2 stapjes vooruit. Sporten vind ik belangrijk. Naast het behouden van mijn gewicht vind ik het ook heel belangrijk om goed voor mijn lichaam te zorgen. Door in beweging te blijven en een verantwoord en gezond eetpatroon te hebben. Als ik regelmatig sport zit ik beter in mijn vel, ik maak me minder druk om dat ene stuk chocolade taart en ik merk dat mijn lichaam (met een zittend beroep) ook gewoon behoefte aan heeft.

Echter was alleen de sportschool instappen, de gewichten in handen nemen en beginnen aan mijn krachttraining niet motiverend genoeg voor mij. Dus wat doe je dan? Dan pak je alles aan wat je wel leuk vindt aan sporten en daar focus je, je op. Bezig zijn met voeding en dit aanpassen op je trainingsschema? CHECK! Een workout schema opstellen en nieuwe oefeningen toevoegen? CHECK! Een nieuwe sport uitkiezen? CHECK DUBBEL CHECK!

Dus ging ik achter mijn computer zitten om de nodige research te doen. Mijn voedingsboeken en het boek van Fajah Lourens liggen op tafel en de nodige inspiratie wordt opgedaan door Pinterest door te spitten. Welke vragen ik mezelf stel?

  • Waarom wil ik sporten?
  • Wat wil ik bereiken met sporten?
  • Wat vind ik leuk?
  • Weet ik genoeg over voeding om dit toe te passen?
  • Voldoet mijn huidige manier van eten bij mijn nieuwe sportschema?

Waarom sporten jullie? Hebben jullie een bepaald doel voor ogen?

Werken met een doel voor ogen werkt altijd goed voor mij! Ik wil strak in mijn vel blijven zitten, maar nog belangrijker vind ik het om daardoor lekker in mijn vel te zitten. Mij goed te voelen en tevreden te zijn over mijn dagelijkse beweging. Wat ik belangrijk vind is het houden van een gezond balans, regelmatig sporten maar niet heel boos op mezelf zijn als ik een workout mis. Goed luisteren naar je lichaam zeggen ze wel eens toch?

De komende periode zal ik aan de gang gaan met het sporten met een nieuw sportschema, deze zal ik voor de liefhebbers ook wel delen op Healthy Wanderlust! Hetzelfde geld natuurlijk voor mijn eetpatroon en hoe ik deze toepas op dit sportschema.

Maare.. Hoe doen jullie dit nou? Jezelf (weer) motiveren om te sporten?

Liefs, Merel