COLUMN #12: DE 'DOE MAAR GEWOON' CULTUUR

Hoe fijn ik de nuchtere Nederlandse "doe lekker normaal, doe lekker gewoon" mentaliteit soms ook vind, zo jammer vind ik dit soms ook. Zeker wanneer ik merk dat deze het-hoeft-allemaal-niet-zo-gek mentaliteit andere tegenhoudt in het volgen van hun dromen en passies, want wat als andere mensen mensen dit nou "gek vinden". 

Read More
COLUMN: IETS TEVEEL KERSTPRIKKELS?

Zie je mijn naam de laatste tijd wel eens voorbij komen op Facebook? Dan is dit hoogstwaarschijnlijk omdat ik getagt ben in een kerstgerelateerde post. Ik wordt waarschijnlijk ook als eerste persoon getagt zodra de klok 12:00 heeft geslagen op 20 september en we de zomer officieel vaarwel hebben gezwaaid. Zo sta ik namelijk bekend. Het meisje dat GEK is op kerst. Toch bestaat er misschien zoiets als teveel kerst prikkels. Heel effectief wordt ik er namelijk niet van. 

Read More
COLUMN #7: DE STRUGGLES WANNEER JE BEGINT MET MEDITEREN

"Oké, daar ga ik. Ik ga het ook doen. Iedereen doet dit toch? "Mediteren, het is helemaal hip and happening. Oh, zo'n yogamatje. Nee die heb ik niet. No worries, ik gebruik gewoon een handdoekje. Will do just fine! Van te voren heb ik natuurlijk de nodige 'how to meditate at home' filmpjes op Youtube gekeken en we zijn er gewoon klaar voor. Dit kan ik ook.

Read More
COLUMN #6 - KERSTGEKTE

Als het op de maand 'december' aankomt ben ik één grote gelukkige stuiterende kerstbal. December is helemaal mijn maand. Kerstliedjes aan. On repeat. Nog een keer op repeat. Skyradio, the christmas station, maakt in mijn huis deze maand overuren. De mensen die niet zo'n grote kerst liefhebber zijn zullen mij waarschijnlijk met een grote boog ontwijken deze maand. Vooral doen ook, want niemand komt tussen mij en mijn kerst liefde!

Read More
COLUMN #5: Omhels je dipje!

Ben jij een glas halfvol persoon? Zie jij vaak de positieve dingen in verschillende situaties? Ga jij uit van het goede in de mens? Of stap jij vaker met je beste beentje uit bed dan je slechte been? High five sister! Toch wil ik vandaag even een andere kant van de positieve en vrolijke dagen aankaarten; de dipjesJe kent ze wel he denk ik?

Read More
COLUMN #4: WANDERLUST BUCKETLIST STRUGGLES

De bucketlist is eindeloos lang. Het woord 'wanderlust' is mij op het lijf geschreven. Of eigenlijk, op mijn hart. Uren kunnen al dagdromend over de wereld gevuld worden. De wereld om ons heen. De wereld die we nog niet kennen. De wereld die we alleen nog maar kennen van verhalen en foto's. Die wereld die we zo graag zelf gaan ontdekken. Hoe meer we dromen hoe langer het lijstje. Een bucketlist waar je U tegen zegt. Herkenbaar?

Read More
COLUMN #3: NETFLIX IS EEN FULL TIME JOB

Lieve mensen, wie doet er allemaal gezellig met mij mee? We kunnen er niet meer onderuit, de herfst is in volle gang, het wordt sneller donker en het is toch al een stuk frisser. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn innerlijke herfst liefhebber reageert hier meteen op. De kaneel thee wordt ingeslagen, de openhaard dvd mag weer uit zijn hoesje en de kaarsen voorraad wordt weer vol enthousiasme bijgevuld.

Read More
COLUMN #2 - Kunnen we de tijd even stop zetten?

Vorige week schreef ik nog over de herfst, met zijn mooie kleuren, vriendelijke zonnige buien en vallende blaadjes. Het duurde niet lang voor mijn gedachtes een andere wending namen. Het is nu oktober, in mijn ogen een prachtige maand, maar dat betekend dat ik over minder dan een half jaar alweer een jaar ouder word. Wacht eens even. Hallo, dat betekend dat ik 27 jaar oud word?!ZevenEnTwintig. Klinkt toch een stuk ouder dan de luchtige '26 jaar oud' die ik nu nog mag invullen bij het vakje; leeftijd.

Read More
Blaadjes die vallen, vlinders in mijn buik - COLUMN #1

Of ik een romantisch type ben? 

Ik denk het wel. Vroeger zou ik hebben geroepen 'Absoluut niet!', maar dat was eigenlijk gewoon omdat ik dat 'burgerlijk' en 'volwassen' vond. Nu ben ik misschien wel beide, maar gelukkig ook helemaal happy om dat te zijn. Op mijn zomerse sneakers met een jurkje en jasje aan loop ik door Amsterdam. Zonnebril op, het hoeft niet, maar het kan nog wel. De temperatuur is heerlijk, met dit zonnetje eigenlijk nog wel een beetje zomers, maar om ons heen vallen de licht oranje gekleurde blaadjes van van de bomen naar beneden. Het begin van de herfst, vraag me niet wat ik er allemaal zo mooi aan vind, want dan stop ik niet meer.

Read More