VOEL JE FIT TIJDENS DE FEESTDAGEN

5 x Fit tijdens de feestdagen doe je zo | Healthy Wanderlust

Terwijl de kerstliedjes op volle volume door de speakers knallen, de kerstboom prachtig staat te shinen en de stapel cadeautjes zich langzaam maar zeker uitbreid zo stappelen de lekkernijen en feestdagen snacks zich ook op. Heerlijk, lekker genieten, maar een downside van al het gesnoep tijdens de feestdagen is dat je, je soms echt een stuk minder fit voelt. Een enorme suikerdip of alweer met een veel te volle buik op de bank neergeploft? Met deze tips vind je het perfecte balans terug tijdens de feestdagen zodat je, je ook tijdens deze heerlijke gezellige dagen fit voelt en je ook goed in je vel zit. Lees snel verder.


MAG IK NIET SNOEPEN TIJDENS DE FEESTDAGEN?

Ik merk dat veel mensen last hebben van alle verleidingen in de vorm van lekker eten, het snoepgoed en fijne hapjes tijdens de feestdagen. Het liefste geef je overal aan toe. Nu staat december natuurlijk ook vaak in het teken van lekker eten. Gezellig de feestdagen vieren met vrienden en familie én met genoeg heerlijke hapjes op tafel. Dit is toch ook super lekker? Je moet hier ook vooral van genieten, dus ja, natuurlijk mag je snoepen tijdens de feestdagen.

Om ervoor te zorgen dat jij alsnog lekker in je vel zit en je, je ook tijdens de feestdagen en koudere wintermaanden fit voelt zetten we even een aantal tips op een rijtje. Tips zodat jij hopelijk het balans kan vinden waar jij je goed bij voelt!

1. Ga voor de 80/20% regel.

Je hebt hier vast wel vaker van gehoord toch? Veel mensen baseren zelfs hun gehele eetpatroon op deze manier van eten. 80% van de tijd eet je gezond en voed je jouw lichaam met de voedingsstoffen die het hard kan gebruiken en de andere 20% eet je lekker waar je zin in hebt.

2. Kies voor een gezond ontbijt.

Met een kerstontbijt als uitzondering zou ik je willen aanraden om de dag altijd te beginnen met een gezond en voedzaam ontbijt. Zo start je de dag altijd gezond en kan je met een fijn gevoel aan de dag beginnen. Mijn favoriet tijdens deze dagen? De chocolade havermout bowl. 

3. Blijf goed voor jezelf zorgen.

Tijdens de feestdagen en zelfs tijdens de koudere winter maanden is een gezonde levensstijl voor veel mensen opeens iets minder belangrijk. De zomer is nog zo ver weg en je hoeft nog lang niet in je badpak (Jij wel? Lucky bastard!), maar daarentegen is het alsnog heel belangrijk om er wel voor te zorgen dat je jouw lichaam blijft voorzien van de juiste voedingsstoffen. Eet gevarieerd en gezond en drink gedurende de dag genoeg water.

4. Blijf in beweging.

Ik weet het, de sportschool induiken terwijl het binnen zo gezellig is en buiten zo koud is, is misschien wel het laatste waar je zin in hebt. I feel you. Toch kan in beweging blijven er echt voor zorgen dat jij je fitter voelt en je daardoor lekkerder in je vel zit. Geen zin om te zweten in de sportschool? Maak dan een lange winterse wandeling!

5. Balance is key baby

I’ve said it before and I’ll say it again: balance is key. Probeer tijdens de feestdagen en winterdagen in gedachte te houden dat die zak pepernoten niet meteen helemaal op hoeft, die chocolaatjes niet in één keer je buik in hoeven te verdwijnen en je ook echt niet altijd voor de 3e keer hoeft op te scheppen. Genieten kan ook met mate. En met mate bedoel ik niet stoppen wanneer je nog trek hebt,  maar genieten zonder jezelf helemaal vol te stoppen. Wist je dat het namelijk een aantal minuten duurt voor jouw hersenen pas het seintje krijgen dat je eigenlijk al vol zit?

Oh en mijn laatste TIP
GENIET ERVAN HE!
(Je schuldig voelen terwijl je iets eet is zo zonde…) 


HAPPY HOLIDAYS BABY!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

One thought on “VOEL JE FIT TIJDENS DE FEESTDAGEN

Comments are closed.