3 x GROENTE VERSTOPPEN IN HET ETEN

3 x groente verstoppen in het eten | Eten voor kinderen

Heeft jouw kind moeite met het eten van groente? Helemaal niet gek. Kinderen hebben van nature een voorkeur voor zoete smaken. De bittere smaak die sommige groente heeft vinden zij dus vaker minder lekker en laten ze daarom liever gewoon staan. Vervelend natuurlijk, want als ouder wil je juist graag dat jouw kind deze gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Daar is nu de oplossing voor!


GROENTE IN HET ETEN VERWERKEN

Een leuk en handig trucje om jouw kinderen toch groente te laten eten is door het als het ware te verstoppen in bepaalde gerechten. Zonder dat ze het weten eet een kind op deze manier wel gewoon spinazie, bieten of bijvoorbeeld pompoen. Hier kan je zelf heel creatief mee zijn, maar zie hier mijn persoonlijke favoriete recepten. 

GROENE OF ORANJE PANNEKOEKJES

In deze kleine fluffy pannenkoekjes zit spinazie en pompoen verstopt. Zo komen ze ook aan hun mooie kleur. Het leuke aan dit recept is, is dat je bij het eten van de pannenkoekjes totaal niet meer proeft dat hier groente in verwerkt is. Welk kind zegt er nou nee tegen (gekleurde) pannenkoeken? Probeer het zelf eens! 

COURGETTE KOEKJES

Deze ‘koekjes’ zien er heel leuk en feestelijk uit. Kinderen kunnen dit lekker met hun handen eten en dippen in een gezonde dipsaus. Doordat de courgette verwerkt is in deze koekjes zullen zij niet direct doorhebben dat zij deze groente ook eten en schrikt het dus minder af.

Voeg jouw favoriete kruiden toe om het gerecht nog meer smaak te geven! Wees creatief. 

BLOEMKOOL COUSCOUS

Bloemkool is gezien de subtiele smaak een fijne groente om aan kinderen te serveren. In dit geval vervangen we de gewone couscous door couscous gemaakt van bloemkool. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dit is het totaal niet. Door kruiden toe te voegen aan de ‘couscous’ kan je ook veel veranderen aan de smaak van het gerecht, precies zoals jouw kind het lekker vindt.

Maak de bloemkool couscous bijvoorbeeld samen met rozijnen, tijm en geroosterde pompoen. 


Probeer jij dit trucje wel eens uit om jouw kind te stimuleren meer groente te eten?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!