VAKER VEGAN – WAAROM DAN?

Vegan | Waarom vaker vegan eten? | Healthy Wanderlust

Waarom ik vaker vegan wil eten? Al ruim een jaar eet ik geen vlees meer en probeer ik hier zo bewust mogelijk mee om te gaan. Ik moet zeggen, ik heb het eten van vlees eigenlijk geen moment gemist. Ik sta nog steeds helemaal achter de keuze om er bewust voor te kiezen om geen vlees meer te eten en support dit eigenlijk elke dag meer. Het tegengaan van dierenleed in deze wereld is iets waar ik veel waarde aan hecht, alleen wij kunnen verschil maken. Let’s get to the point: ik ga meer veganistisch eten. Hoe? Waarom? Dat leg ik je uit.


WAT IS VEGAN? VAKER VEGAN!

Veganistisch (eten) oftewel vegan is een manier van leven, manier van eten, waarbij je rekening houdt met het welzijn van dier en natuur. Veganisten kiezen er bewust voor om geen dieren of dierlijke producten te eten en/of gebruiken. Ik zeg manier van leven, omdat veel veganisten ervoor kiezen om hier ook op ander gebieden dan eten rekening mee te houden. Zo kiezen zij er bewust voor om geen bont, dons, wol etc. te dragen en bij het kiezen van beauty- en verzorgproducten na te gaan of deze producten wel dierproefvrij zijn en/of niet schadelijk zijn voor de natuur.

Ik kan deze ‘stroming’ alleen maar toejuichen!

WAT ETEN VEGANISTEN ZOAL?

Veel mensen denken bij veganistisch eten aan een heel beperkt ‘dieet’. Niets is minder waar, dit heb ik wel gezien bij alle inspirerende meiden op social media die dagelijks laten zien wat ze zoal eten. Zo kan je oneindig veel groentes verwerken in gerechten, zaden, granen, vruchten, kruiden, bonen en vegan vleesvervangers of de vele vegan producten die je tegenwoordig in de supermarkt vindt.

WAAR HAAL IK MIJN VEGAN INSPIRATIE VANDAAN?

Zoals ik al zei denken veel mensen dat je bij een veganistische levensstijl enkel blaadjes sla en worteltjes loopt weg te knagen. Ik hoop jullie te kunnen inspireren op dit gebied. Voor mij is dit ook nog een ontdekkingstocht, maar steeds vaker ‘betrapte’ ik mezelf erop dat ik al vaak vegan kook. Gewoon plantaardig en zonder dierlijke producten, heerlijk! Wil je nou even snel zien hoeveel geweldige gerechten er vallen te bedenken? Typ dan eens ‘vegan’ in op Pinterest, BAM pagina’s vol. Mapje aanmaken en pinnen maar!

WAAROM WIL IK VAKER VEGANISTISCH ETEN?

Voor mijzelf en mijn gezondheid, voor de dieren en voor het welzijn van de wereld waar wij op leven. Er is iemand die eigenlijk al mijn redenen goed op (digitaal) papier heeft gezet en dit op een sterke manier kan toelichten. Kennen jullie Lisa al? Lisa is een enorme inspiratie en heeft laatst haar 1ste Lisa goes Vegan boek uitgebracht. Lees vooral dit artikel waarin Lisa uitlegt waarom wij allemaal meer vegan kunnen eten en leven.

“Nothing will benefit human health and increase the chances for survival of life on Earth as much as the evolution to a vegetarian diet.”

―  Albert Einstein

Het komende jaar neem ik jou mee in mijn ontdekkingstocht in de ‘vegan-wereld’ en deel ik alle lekkere en gezonde recepten met je!
Je kan wel alvast een kijkje nemen naar deze Poké Bowl.


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

4 thoughts on “VAKER VEGAN – WAAROM DAN?

  1. Roos says:

    Wat goed van je! Ik wil al een hele tijd de stap zetten om vegetarisch te worden, maar steeds wordt er dan weer ergens vlees voor geschoteld waar ik niet meer onderuit kan. Misschien moet ik maar gewoon tegen iedereen luid en duidelijk zeggen dat ik geen vlees meer ga eten. Inderdaad zoveel beter voor het milieu en ook voor mijn darmen, merk ik.

    • Merel Teunis says:

      Hi Roos, als je graag de stap wil zetten om geen vlees meer te eten dan zou ik dat gewoon doen inderdaad 🙂 Zo heb ik het ook gedaan en ik moet zeggen dat iedereen hier heel snel aan gewend was. Ik merkte ook dat mijn darmen een stuk rustiger waren toen ik stopte met het eten van vlees, voor mij alleen maar pluspunten dus! Als je nog meer tips wil hierover dan weet je mij te vinden he? Succes!! Liefs xx

Comments are closed.