1-PAN-PASTA MET ROMIGE UIENSAUS

Een-pan-pasta vegetarisch

Deze pasta is ideaal als je een hekel hebt aan de afwas doen. Je hebt voor het bereiden van dit gerecht namelijk maar één pan nodig! Deze romige pasta kost je niet veel tijd om te maken en is rijk aan smaak. Tip: gebruik van alle ingrediënten het dubbele zodat je hier de volgende dag ook nog van kan eten. Scheelt je ook nog eens extra werk in de keuken. Wat dachten jullie van een win-win-win situatie? ;-) Mocht je trouwens vegan zijn: laat dan de parmezaanse kaas weg en vervang dit voor een vegan kaasvervanger. Er zijn er al heel veel te vinden! 


Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 grote ui 
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram bospaddestoelen 
  • 160 gram volkoren spagetti 
  • 2 tl gedroogde tijm 
  • 1 tl agave siroop
  • 1/2 groente bouillon blokje
  • 20 a 30 gram parmezaanse kaas
  • 50 ml vegan kookroom
  • gemalen peper / zout

Bereidingswijze: 

  1. Schil de ui en snij deze doormidden. Snij vervolgens in dunne reepjes. 
  2. Verhit een laagje olijfolie in een diepe pan en plaats dit op mediumhoog vuur. 
  3. Voeg de ui hier samen met 1 tl gedroogde tijm en een snufje zout en peper aan toe. Voeg hier na 5 minuten de agave siroop aan toe. Blijf dit goed doorscheppen. 
  4. Nadat de ui helemaal zacht is geworden persen we de 2 teentjes knoflook fijn boven de pan (verwijder eerst het schilletje!). 
  5. Bak dit nog 10 minuutjes op een laag vuurtje mee. 
  6. Snij de paddenstoelen in kleinere stukjes en voeg dit samen met de rest van de gedroogde tijm na 10 minuten toe aan de pan. Draai het vuur hoog en schep dit gedurende 5 minuten goed door. 
  7. Schep de inhoud van de pan in een kom en voeg de spaghetti toe aan de pan. Voeg hier een ruimte hoeveelheid water en het halve bouillon blokje aan toe.
  8. Laat de pasta gaar koken. 
  9. Giet de pasta af en voeg de rest van de gebakken ingrediënten hier aan toe. Zet de pan terug op het vuur en schep goed door. 
  10. Voeg ondertussen de parmezaanse kaas en de vegan room er aan toe. 
  11. Je zal zien dat de pasta een romige laagje krijgt. 
  12. Ready to serve!

Wat is jouw favoriete een-pan-pasta? 
Probeer ook eens deze avocado pesto pasta met gegrilde garnalen. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!