1-PAN-TANDOORI-QUINOA

Vroeger maakte ik wel eens kip tandoori zoals op de meeste pakjes in de supermarkt beschreven staat, maar tegenwoordig heb ik een grote pot met tandoori kruiden bij mij thuis op de plank staan. Hierlijk om dit in gerechten te verwerken. Zo kwam ook deze tandoori schotel tot stand. Een tijdje geleden maakte ik de chili sin carne met quinoa en dit inspireerde mij om hier wat mee te variëren. Quinoa tandoori waarbij je maar één pas vies hoeft te maken! Ideaal toch?


1-pan-tandoori met quinoa

VEGETARISCHE TANDOORI

Tandoori is een saus die oorspronkelijk uit India komt, een land dat ontzettend veel mooie en rijke smaken kent. Wist je dat het woord Tandoori is afgeleid van ‘tandoor’? Dit betekend kleioven. Wist ik ook niet hoor, leuk weetje toch?

Ingrediënten:

  • 3 kleine zoete aardappels
  • 60 gram quinoa
  • 3 el tandoori kruiden
  • 2 tomaten
  • 1/2 ui
  • 1 tl kerrie kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kikkererwten
  • 1/2 blokje groente bouillon
  • gemalen peper en zout 
  • olijfolie
  • verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
  2.  Verhit in een ruime koekenpan ongeveer 3 el olijfolie en voeg hier de zoete aardappel aan toe. Voeg hier vervolgens ook 2 tl tandoori kruiden en 1 tl kerrie poeder aan toe en wat gemalen peper. Plaats een deksel op de pan en draai het vuur lager. Doe dit voor ongeveer 5 minuten zodat de zoete aardappel wat zachter is geworden.
  3. Schil de uien en snij deze in kleine stukjes. Pers het teentje knoflook boven de pan en voeg de ui toe gevolgd door nog 1 tl tandoori kruiden. Bak dit nog 2 minuten mee.
  4. Voeg de quinoa, de in stukjes gesneden tomaten (verwijder de zaadjes - het vochtige deel), kikkererwten toe samen met 400 ml boullion (voor extra smaak). Breng dit aan de kook en draai dan het vuur lager. Laat dit ongeveer voor 20 minuten opstaan tot de quinoa tandoori is ingedroogd.
  5. Proef nu hoe het gerecht smaakt en voeg eventueel nog wat gemalen peper of andere kruiden toe.
  6. Serveer met verse koriander.
  7. Geniet ervan!

Neem ook een kijkje naar deze vegetarische 1-pan-pasta met uiensaus. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!