5 MINUTEN PINDAKAAS-HAVERMOUT MET GEKARAMELISEERDE BANAAN ONTBIJT

“Ik heb geen tijd om te ontbijten”. Onzin. Dat vind ik echt. Ontbijten is ontzettend belangrijk! Het zorgt er o.a. voor dat jouw lichaam brandstof binnen krijgt om de dag productief te beginnen, alleen zo kunnen jouw hersenen optimaal functioneren. Daarnaast is het ook belangrijk voor het behouden van een gezond gewicht, het voorkomt namelijk (ongezonde) eetbuien doordat je uiteindelijk toch echt trek zal krijgen. Met dit recept laat ik je zien hoe je in 5 minuten een ontbijtje maakt dat je genoeg energie zal geven en er ook nog eens mooi uitziet! Geen excuses meer.Lees snel verder!


IS ONTBIJT DE BELANGRIJKSTE MAALTIJD VAN DE DAG?

Sommige zeggen van wel, maar waarom dan? Ben jij op de hoogte van het belang van een goed ontbijt en maak jij dit elke dag weer een prioriteit? Even een kleine reminder waarom dit dus zo belangrijk is.

  1. Na een goede nacht slapen heeft je lichaam energie en voedingsstoffen nodig om weer goed te kunnen functioneren.
  2. Door een lang verzadigd gevoel zal je minder de behoefte hebben om (ongezond) te snacken.
  3. Ontbijten kan bijdragen aan een goede stoelgang.
  4. Een goed ontbijt verhoogt je productiviteit op werk of tijdens de studie, het voorkomt concentratie problemen.
  5. Ontbijten activeert de darmen en zorgt er de rest van de dag voor dat je lichaam alle voedingsstoffen goed kan opnemen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten in tegenstelling tot niet-ontbijters over het algemeen meer vitaminen en mineralen binnen krijgen.
  6. Het zou een ochtend humeur kunnen voorkomen en dit is natuurlijk niet alleen fijn voor jezelf 😉

Benodigdheden:

  • 1 hele of 1/2 banaan
  • 1 tl agave siroop
  • 1 tl kaneel
  • 80 gram havermout
  • 1 schep eiwitpoeder (optioneel) 
  • 30 gram rozijnen
  • 150 ml amandelmelk (of water)
  • 1 el pindakaas (let op, gebruik gezonde pindakaas zoals deze van De Pindakaaswinkel

Bereidingswijze:

  1. Snij de banaan doormidden of in plakjes.
  2. Voeg 1 tl agave siroop toe aan een koekenpan op een medium hoog vuurtje en voeg hier de banaan aan toe. Laat beide kanten van de banaan voor 2 minuten bakken. Strooi hier wat kaneel overheen.
  3. Voeg de havermout, eiwitpoeder, kaneel, rozijnen en amandelmelk toe aan een pannetje en laat dit voor 5 minuten op een medium hoog vuurtje pruttelen. Roer regelmatig even door.
  4. Haal de havermout van het vuur en schep dit over in een kom, voeg hier de gekarameliseerde banaan en 1 el pindakaas aan toe.
  5. Maak er een mooie dag van!
  6. PS.Je kan dit ontbijt natuurlijk ook prima meenemen in een bakje voor onderweg.

Je kan er ook voor kiezen om je ontbijt de avond van te voren al klaar te maken. En hou je vast; dit kost je maar 1 minuut!
Het recept voor de overnight cinnamon roll oats vind je hier. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

11 thoughts on “5 MINUTEN PINDAKAAS-HAVERMOUT MET GEKARAMELISEERDE BANAAN ONTBIJT

  1. Anna says:

    Yes! Helemaal mee eens dat ontbijten belangrijk is. Ik sla het echt nooit over eigenlijk! En nieuwe recepten uitproberen doe ik maar al te graag. Ziet er echt heerlijk uit <3. Yum!

    • Merel Teunis says:

      Goed bezig!! 🙂 Same here. Lekker om af en toe ook af te wisselen met je ontbijt toch? Ik kan altijd echt uitkijken naar mijn ochtend maaltijd! Fijn weekend alvast. Liefs, Merel

  2. Claire says:

    Ziet er super lekker uit Merel! Ik snap niet dat sommige mensen niet kunnen ontbijten. Als ik ‘s avonds in bed lig denk ik alleen maar aan wat ik ‘s ochtends wil eten hahah.

    • Merel Teunis says:

      Haha dat is zo herkenbaar!! Ik vind het ook echt heerlijk. Als ik een nieuwe combinatie ontdek voor mijn favoriete havermout ontbijtjes kan ik er zelfs voor het slapen gaan al naar uitkijken 😉 Fijne dag lieve Claire! Liefs, Merel

  3. Angelina says:

    Dit er ook weer érg lekker uit!! Vroeger moest ik echt niet aan ontbijt denken, bah kreeg het niet naar binnen. Ik wist dat het niet goed was natuurlijk, maar het lukte gewoon niet. Gelukkig is dat sinds een paar jaar wel anders en kan ik nu echt niet meer zonder haha.

    • Merel Teunis says:

      Gek he hoe dat toch kan veranderen? Het is denk ik ook echt een kwestie van ontdekken wat voor jou werkt en (natuurlijk ook heel belangrijk!) wat jij lekker vindt. Waar ontbijt jij meestal mee? 🙂 Liefs, Merel

  4. Jenn says:

    Ik kan me altijd zo moeilijk voorstellen dat mensen niet kunnen ontbijten, haha, het is het eerste waar ik aan denk als ik mijn ogen open doe. Havermout vind ik niet zo lekker, maar deze variant wil ik wel een keer proberen.

Comments are closed.