APPEL EN PERZIK CAKE

Wat te doen als je nog wat appels en perziken hebt liggen? Dan maak je er gewoon een gezonde cake van. Ideaal als snack voor onderweg! De basis van deze cake is havermout. Heb jij dit ook altijd in huis? Door de zoetheid van de appels en perzik heeft de cake een heerlijke smaak en door de havermout is de cake rijk aan vezels. De cake versieren we met wat lekkere stukjes ongebrande noten voor een bijpassende crunch. Lees snel het uitgebreide recept hieronder. 


Gezonde appel perzik cake

GEZONDE CAKE ALS SNACK 

Regelmatig staat er hier in huis een gezonde cake in de oven. Niet zo zeer om te serveren als er visite over de vloer komt, maar lekker als snack voor de rest van de week. Wist je dat je de plakjes cake ook heel goed kan invriezen en vervolgens elke dag een plakje mee kan nemen naar het werk of naar school? Ideaal toch! Het lijkt bijna alsof je elke keer een klein gebakje hebt om van te snoepen. Vandaag maakte ik deze appel en perzik cake voor de eerste keer, maar de chocolade pompoen cake en de bananen-appel vegan cake zijn zeker favoriet in ons huis. Go check it out! 

ingrediënten: 

  • 200 gram havermout 
  • 50 gram amandelmeel 
  • 1 1/2 tl bakpoeder 
  • 2 perziken
  • 1 appel
  • 1 handje ongebrande en ongezouten noten
  • 200 ml amandelmelk 
  • 3 eieren 
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder 
  • Optioneel: 2 el agave siroop of 3 druppels vanilla natural flavouring drops (deze gebruikte ik wel)
  • Kokosolie

BEREIDINGSWIJZE: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Maal de havermout fijn tot meel en voeg hier de amandelmeel aan toe. 
  3. Was de appel en perziken en snij in kleine stukjes. Hou een halve perzik over en snij deze in plakjes, bewaar dit voor het versieren van de bovenkant van de cake. 
  4. Mix de havermout- en amandelmeel met de bakpoeder, kaneel- en gemberpoeder en voeg hier vervolgens de amandelmelk, eieren en agave siroop / vanille drops (optioneel) doorheen en roer dit tot een glad beslag. 
  5. Schep hier nu de stukjes fruit doorheen. 
  6. Vet de cakeblik in met een beetje kokosolie en giet hier vervolgens het beslag in. 
  7. Hak de noten in kleine stukjes en verdeel dit samen met de partjes perzik over de bovenkant van het beslag. 
  8. Plaats de cake voor 50 minuten tot 1 uur in de oven. 
  9. Laat de cake na het bakken even goed afkoelen. 

Neem ook een kijkje naar alle andere snack recepten. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!