Avocado pesto pasta met gemarineerde garnalen

Avocado-pesto-pasta-x.jpg

Pasta is altijd goed toch? Als ik denk aan een makkelijk maaltijd, denk ik ook vaak aan een lekker pasta'tje. Ik weet ook zeker dat het recept voor deze romige volkoren pasta met een saus van avocado pesto met grote garnalen je zeker zal bevallen. Lees snel verder!


Rucola-avocado-pesto-x.jpg

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 4 takjes verse basilicum
  • 30 gram rucola
  • 2 rijpe avocado
  • Parmezaanse kaas
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 150 gram kastanje champignons
  • 150 tot 200 gram grote garnalen *
  • olijfolie
  • zout/peper

* Benieuwd hoe ik de garnalen heb gemarineerd? Klik dan hier!

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout en olijfolie.
  2. Voeg de verse blaadjes basilicum samen met de rucola, pijnboompitjes, 1 el parmezaanse kaas, snufje zout en peper en 2 el olijfolie toe aan de keukenmachine en maal alles goed fijn. Je kan dit natuurlijk ook met een staafmixer doen.
  3. Voeg hier nu het vruchtvlees van avocado aan toe en zet de machine nog eventjes kort aan.
  4. Mocht je de avocado pesto nog te dik vinden, voeg dan nog wat extra olijfolie toe.
  5. Snij de champignons in kleinere stukjes en bak deze in wat olijfolie in 5 minuten op een hoog vuurtje goudbruin.
  6. Voeg hier nu de garnalen aan toe en bak deze tot ze gaar zijn.
  7. Rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn.
  8. Giet de pasta af en voeg hier vervolgens de avocado pesto aan toe, schep dit goed door.
  9. Schep de spaghetti nu op de bordjes en voeg hier de champignons en garnalen aan toe.
  10. En misschien vind jij het lekker om dit af te maken met wat geraspte Parmezaanse kaas!

Eetsmakelijk! Kies je vanavond liever voor een ander pasta'tje? Misschien is dit recept met frisse zalm wat voor jou!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png