SINAASAPPEL CAKE - VERANTWOORD SNACKEN

20170225_144618500_iOS.jpg

Is het geen plaatje? Toen ik deze bloedsinaasappels laatst bij de Turkse groenteboer zag liggen wist ik meteen dat ik een aantal heerlijke receptjes wilde maken. Zeg nou zelf, de kleur maakt het gerecht al helemaal af toch? Oké, genoeg over hoe fan ik ben van deze oranje sinaasappeltjes. Soms is het zo fijn om een lekkere cake op tafel kunnen te zetten, voor visite, voor het gezin of misschien gewoon voor jezelf. Helemaal leuk natuurlijk als je kan genieten van een chocolade cake met veel minder suiker en slechte vetten dan de cake die je kant- en klaar in de winkel koopt. Benieuwd hoe jij deze cake kan maken?

TIJD VOOR EEN PLAKJE CAKE

Deze plakjes zijn perfect als verantwoord tussendoortje. Deze cake ziet er niet alleen mooi uit, het geeft ook nog eens energie en een verzadigd gevoel. De havermeel maak ik heel eenvoudig zelf trouwens, gooi 200 gram havermout in de mixer/blender en mix net zo lang tot het meel is geworden. De vezels in deze cake zijn goed voor de darmwerking en zorgen voor een extra energie boost! Dat er chocolade in verwerkt is, is alleen maar mooie meegenomen toch? :)


Benodigdheden:

  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 200 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 el rauwe cacao poeder
  • 1 el kokosbloem suiker
  • 1 el agave siroop
  • 80 gram ongebrande noten
  • 6 dadels
  • 100 gram pure (85%) chocolade
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gember poeder
  • 2 eieren
  • 120 ml amandelmelk
  • beetje kokosolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Week de dadels (zonder pit!) voor 15 minuten in heet water.
  3. Hak de noten in kleine stukjes.
  4. Voeg de havermeel, amandelmeel, cacao poeder, kokosbloem suiker, agave siroop, stukjes noten, kaneel, bakpoeder en gemberpoeder samen in een keukenmachine/mixer.
  5. Giet de dadels af en voeg deze toe aan de kom van de keukenmachine, gevolgd door de 2 eieren en amandelmelk en mix nu alles goed door elkaar.
  6. Per het sap van 1 van de sinaasappels uit en voeg dit toe. Mix door elkaar.
  7. Smelt de chocolade au bain marie en schep dit met een lepel door de cake mix heen.
  8. Vet een cakeblik in met de kokosolie en giet hier het cake beslag in.
  9. Snij een aantal plakjes van de sinaasappel en leg deze boven op de cake.
  10. Plaats het cakeblik nu voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  11. GENIET!
  12. TIP: Ook heel lekker om nog wat extra pure chocolade over de cake heen te gieten. 

Een tijdje geleden maakte ik deze chocolade-pompoen cake, heerlijk als verantwoord tussendoortje! En ook best een plaatje om te zien he? 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png