BLOEMKOOL SOEP MET GEROOSTERDE KIKKERERWTEN

Lieve soepliefhebbers please stand up! You guys are going to l-o-v-e this recipe. Onder het mom van makkelijke maaltijden en na een drukke werkdag snel klaar zijn is dit receptje ontstaan. Een tijd geleden was ik lekker door Pinterest aan het scrollen (tevens mijn één van mijn grootste inspiratiebronnen als het gaat om gezond koken) toen ik een bloemkool soepje met selderij voorbij zien komen. Nu ben ik niet zo'n selderij liefhebber, maar creatief ben ik wel. Dus dook ik met deze witte knol de keuken in en het resultaat is deze bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten. Rijk aan smaak, stuffed with fresh veggies en voedzaam. Lees snel het uitgebreide recept. 


SOEP ALLEEN VOOR DE WINTER?

Er zijn een heleboel mensen die zeggen dat een soepje alleen bij de wintermaanden past, maar daar ben ik het niet mee eens. Natuurlijk lenen alle seizoensgroente tijdens deze maanden zich hier uiterst goed voor, maar het is zonde om de soep alleen tot deze tijd van het jaar te beperken. Een makkelijke maaltijd soep kan je namelijk op drukke dagen enorm uit de brand helpen. Uit een grote pan soep kan je namelijk meerdere maaltijden halen zodat je bijvoorbeeld meteen voor twee dagen hebt gekookt of je vriest wat porties in voor later. Mealprep tips!

Mocht je trouwens niet zo fan zijn van bloemkool dan kan ik je zeker ook deze zoete aardappel en kerrie soep aanraden. Alleen al om de prachtige kleur!

Bloemkool soep

Ingrediënten: (VOOR 2 A 3 KOMMEN)

  • 500 gram bloemkool
  • 1 ui
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 a 3 teentjes knoflook 
  • 2 tl komijnzaadjes 
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen mosterdzaad 
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 groente bouillon blokje
  • 700 ml water
  • 6 el kokosmelk 
  • zout en gemalen peper 
  • 2 tl kurkuma 
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 2 el verse citroensap 
  • olijfolie

* Nodig: staafmixer

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Was de bloemkool, verwijder de groene bladeren en snij in kleinere stukken.  Schil vervolgens de ui en snij deze in stukken. Pel de teentjes knoflook en snij ook dit in kleinere stukjes. Voeg dit allemaal samen in een ruime (soep)pan. 
  3. Voeg hier 1 tl kurkuma, de citroensap, (gemalen) komijnzaadjes, gemalen mosterdzaad, zout en peper aan toe en schep dit even goed door elkaar. Voeg vervolgens het water en het groente bouillon blokje toe en breng de dit aan de kook. 
  4. Laat dit vervolgens op een laag vuurtje met de deksel op de pan voor 15 minuten verder koken. 
  5. Ga in de tussentijd door met de bereiding van de kikkererwten door de kikkererwten af te gieten. 
  6. Meng 1 el olijfolie met 1 tl kurkuma, 1 tl komijnzaadjes, 1/2 tl kerriepoeder, 1 tl mosterd en een snufje zout en peper. Giet dit vervolgens bij de uitgelekte kikkererwten en schep alles goed door elkaar. 
  7. Strooi de kikkererwten vervolgens uit over een met bakpapier bekleden bakplaat (of in een ruime ovenschaal) en plaats dit voor 10 minuten in de oven. Schep even door en plaats voor 5 minuten terug in de oven.
  8. Wanneer de soep lang genoeg gekookt heeft draai je het vuur uit en pureer je voorzichtig alle ingrediënten met de staafmixer fijn. Je zal zien dat er een dikke substantie ontstaat. 
  9. Voeg hier nu nog 6 el kokosmelk een toe en naar smaak eventueel nog wat kruiden.
  10. Dien de soep op een grote kommen en maak het gerecht af met wat lekkere geroosterde kikkererwten. 
  11. GENIET ERVAN! 

Wat is jouw favoriete soep?
Nog wat bloemkool over? Maak er bijvoorbeeld bloemkool couscous van. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!