BROCCOLI COURGETTE SOEP MET GEROOKTE ZALM SNIPPERS | KERST GERECHT

Broccoli courgette soep met gerookte zalm snippers | Kerst gerecht

Ben jij ook al volop bezig met het plannen van het kerstmenu? Dit jaar hou ik het gezond en makkelijk. Het is natuurlijk ge-wel-dig als je een 5 sterren 4 gangen diner op tafel tovert (If so, can I join the party), maar hier kan ook de nodige stress bij komen kijken. Zonde! In mijn ogen kan je namelijk net zo hard genieten van een heerlijk kerstdiner waar je iets (lees: een hoop) minder tijd aan kwijt bent. Dat is ook het geval met deze broccoli courgette soep met gerookte zalm snippers. Het fijne aan dit kerstgerecht is dat het zowel een voorgerecht of als hoofdgerecht kan zijn. Lees je mee?


KERST VOORGERECHT OF HOOFDGERECHT: BROCCOLI COURGETTE SOEP

Ik maakte deze smaakvolle broccoli courgette soep als kerst voorgerecht, maar met 1,5 tot 2 x de hoeveelheid meer kan deze gezonde soep met gerookte zalm snippers ook prima als hoofdgerecht door. Heb je nog soep over? Lekker als lichte lunch voor de volgende dag! Deze broccoli courgette soep is onwijs makkelijk te maken. Dit betekent dus ook dat jij je niet eindeloos hoeft uit te sloven in de keuken op kerstavond. Dit kerstgerecht staat letterlijk binnen 15 minuten op tafel. My kind of Christmas dinner! 

Op de website van Healthy Wanderlust kan je inmiddels al meerdere lekkere kerstgerechten vinden. Neem ook een kijkje naar deze vegetarische rode bieten tartaar (dit recept stond dit jaar ook in de kerst editie van Foodies Magazine!) die als heerlijk voorgerecht kan dienen of deze vegetarische gevulde pompoen als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner. Keuze genoeg!



INGREDIËNTEN: (VOOR 4 PERSONEN ALS VOORGERECHT)

  • 1 courgette (ong. 200 gram)
  • 1 groente bouillon blokje 
  • 1 witte ui 
  • 400 gram broccoli (zonder stam)
  • 400 ml water 
  • Gemalen peper 
  • 150 gram gerookte zalm 
  • 2 tl crème fraiche
  • paar plukjes kiemen of tuinkers 
  • olijfolie

Eet je geen vis? Vervang de gerookte zalm voor dunne reepjes gedroogde tomaat, gebakken paddenstoelen of croutons. 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de broccoli trosjes doormidden en plaats in een ruime pan. Kook voor ongeveer 6 minuten op medium hoog vuur tot de broccoli gaar is.
  2. Versnipper de ui en snij de courgette in kleinere stukken.
  3. Verhit een klein beetje olijfolie (1/2 tl) in een koekenpan en bak de stukjes ui en courgette voor 6 minuten op medium hoog vuur. Voeg hier nog wat gemalen peper aan toe en schep regelmatig goed door.
  4. Kook in de tussentijd 400 ml water en laat hier vervolgens een groente bouillon blokje in oplossen.
  5. Snij de gerookte zalm in kleine snippers.
  6. Giet de broccoli vervolgens af en schep dit samen met de gebakken groente, de crème fraîche en 400 ml bouillon over in een keukenmachine of blender.
  7. Mix op hoge snelheid voor ongeveer 1 minuut tot een glad geheel.
  8. Schep de broccoli courgette soep over in 4 schaaltjes en verdeel hier de gerookte zalm snippers overheen.
  9. Maak af met wat plukjes kiemen of tuinkers en eventueel een paar druppeltjes goede olijfolie en gemalen peper.
  10. Serve while still hot!

Bekijk ook het recept voor een romige wortelsoep. 

Wat staat er dit jaar bij jou op het kerstmenu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *