BROCCOLI EN TEMPEH WOKSCHOTEL

Brocolli en tempeh wokschotel

Zin in een lekkere wokschotel? Deze broccoli met tempeh schotel is één van mijn favoriete wokgerechten. Waarom? Omdat het makkelijk te maken is, niet veel tijd kost, lekker en gezond is! Ideaal dus voor na een drukke werkdag waarop je niet lang in de keuken wilt staan, maar toch een goede maaltijd op tafel wil toveren. Natuurlijk kan je zelf nog andere ingrediënten toevoegen aan dit gerecht die jij lekker vindt of toevallig nog in de koelkast hebt liggen. Of maak het jezelf lekker makkelijk en neem letterlijk dit recept over! Succes. 


Broccoli wolschotel

WOK, WOK, WOK

Wokken is een Aziatische manier van koken en hierbij wordt over het algemeen gebruik gemaakt van veel verse groente gemarineerd in verschillende lekkere sauzen. Voor deze manier van koken gebruik je uiteraard ook: de wokpan. Op Healthy Wanderlust vind je nog veel meer lekkere wok recepten. Misschien vind jij deze vegetarische teriyaki noodles (door gastblugger Eva!) of deze gemarineerde sesam tempeh met sperziebonen schotel ook wel heel erg lekker! Neem snel een kijkje. 

Ingrediënten: 

  • 300 gram broccoli
  • 100 gram bospaddenstoelen
  • 1/2 ui 
  • 1 handje ongebrande pinda's 
  • 100 kikkererwten 
  • 100 gram volkoren couscous 
  • 200 gram tempeh
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl zoete sambal
  • 2 tl sojasaus 
  • gemalen peper 
  • olijfolie

Bereidingswijze: 

  1. Snij de broccoli trosjes los van het stammetje en snij eventueel nog doormidden. Kook de broccoli in 10 minuten gaar. 
  2. Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze in wat olijfolie in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten. Voeg hier 1 tl zoete sambal aan toe en wat gemalen peper. 
  3. Snij de paddenstoelen in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de koekenpan. Gevolgd door de uitgelekte kikkererwten.
    Schep alles goed door elkaar. 
  4. Maak in de tussentijd de couscous klaar. 
  5. Snij de tempeh in kleine blokjes en verhit 2 tl olijfolie in een koekenpan op medium hoog vuur. 
  6. Bak de tempeh voor ongeveer 10 minuten zodat ze een goudbruin kleurtje krijgen. 
  7. Mix in de tussentijd 1 tl zoete sambal met 2 el olijfolie en 1 el sesamolie met elkaar en voeg dit na 10 minuten bakken toe aan de pan met tempeh. Schep dit gedurende 3 minuten goed door. 
  8. Giet de broccoli af en voeg dit nog toe bij de rest van de groente en schep een paar keer door elkaar. 
  9. Draai het vuur van alle pannen uit en schep alles lekker op de borden. 
  10. EET SMAKELIJK!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Afsluiting 2.png