Broodje voor de lunch: Gerookte forel

 
Broodje-Forel-filet-x.jpg
 

Voor lekkere broodjes bij de lunch hoef je niet perse naar één van de vele hotspots of indrukwekkende lunchtentjes. Deze maak je ook gewoon thuis! Laatst maakte ik een broodje met gerookte forrel en dit viel heel erg in de smaak. En nog leuker, je hebt maar een paar ingrediënten voor dit broodje nodig. Heel makkelijk om te maken dus, lees snel verder.


Broodje voor het weekend

Forel is een hele gezonde vis en zit boordevol omega 3. Iets wat wij altijd goed kunnen gebruiken! Persoonlijk eet ik doordeweeks weinig brood, maar daarom vind ik het heerlijk om in het weekend een lekker vol gezond broodje te maken. Dit lunch gerecht past daar ook perfect bij.

Benodigdheden:

  • 125 gram gerookte forel
  • beetje crème fresh
  • 1 citroen (goed schoon gewassen)
  • 0,5 tl dille
  • 1 avocado
  • 1 handje rucola
  • snufje zout en peper
  • 2 volkoren/spelt broodjes

Bereidingswijze:

  1. Optioneel: verwarm de oven voor en bak de boordjes in de oven of kies voor verse broodjes!
  2. Snij de broodjes doormidden en smeer wat creme fresh op het onderste kantje.
  3. Rasp hier wat van de citroen schil overheen, gevolgd door wat verse dille (optioneel).
  4. Beleg het broodje nu met de forel, plakjes avocado en maak het af met wat verse rucola.
  5. Nog een snufje peper en zout en je bent klaar!

Ik zei toch dat het makkelijk was? Je kan er ook voor kiezen om deze lekkere lunch wrap te maken!

ENJOY!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png