CAPPUCCINO ONTBIJT MUFFINS

Ontbijt muffins met cappuccino smaak | Healthy Wanderlust

How to treat yourself first thing in the morning? With these healthy breakfast muffins ofcourse! Een tijd geleden maakte ik deze koffie havermout en dit beviel zo goed dat ik meteen verder begon te broeden op dit idee. De dag goed beginnen kan wonderen betekenen voor de rest van je dag, want je mindset is in ieder geval ingesteld op het hebben van een fijne dag. Deze ontbijt muffins met cappuccino smaak bestaan uit voedzame ingrediënten en de koffie smaak geeft natuurlijk meteen wat extra energie. You should try them yourself!


ONTBIJT MUFFINS MET CAPPUCCINO SMAAK

Ik besloot laatst de nieuwe natuurlijk eiwitpoeder ‘Happy Protein’ te proberen in meerdere gerechten, zo ook in dit bak gerecht. Deze eiwitpoeder komt in 3 verschillende smaken; vanille, aardbei en naturel. Aangezien mijn week bestond uit een aantal dagen chocolade cravings koos ik nu weer voor een ander smaakje; vanille it is! De rest van de week was elke ochtend een feestje, omdat ik de dag kon beginnen met mijn healthy snack. Klaar om de ontbijt muffins te maken?

INGREDIËNTEN:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet de koffie en laat dit een beetje afkoelen.
  3. Laat de chiazaadjes weken in ong. 8 el water tot dit wat dikker wordt.
  4. Verpulver 100 gram havermout fijn en voeg dit samen met de andere ‘droge’ ingrediënten in een kom.
  5. Schil de halve appel, snij in stukjes en laat dit in een pannetje voor een aantal minuten bakken tot de stukjes zacht worden. (Optioneel, maar hierdoor wordt de muffin minder droog)
  6. Prak de banaan en stukjes appel fijn en voeg dit samen met de afgekoelde koffie, amandelmelk en gesmolten kokosolie toe aan de kom. Schep alles goed door elkaar.
  7. Hak de walnoten in kleine stukjes en schep de helft door het beslag.
  8. Vet de muffinvorm in met wat kokosolie en schep de vormpjes voor ongeveer ¾ deel vol.
  9. Verkruimel de overgebleven stukjes walnoten over de muffins.
  10. Plaats de muffinvorm in de oven voor ongeveer 20 minuten. Na deze minuten kan je met een sateprikker in de ontbijt muffins prikken om te checken of ze al gaar zijn. Blijft er nog veel beslag achter op de prikker? Plaats de muffins dan nog voor 5 á 10 minuten terug in de oven.
  11. MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN! 

Probeer ook eens deze carrot cake muffins! Ook heel leuk voor op een feestje. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!