ZELF CHIAZAAD JAM MAKEN | GEZOND BROODBELEG

Gezond chiazaad jam maken

Hoe maak je zelf jam? Vandaag heb ik een heel makkelijk recept voor je waarvan je zeker weten zult smullen. Zelfgemaakte gezonde chiazaad jam als gezond broodbeleg voor een gezonde lunch of voor aan de ontbijt tafel. Laat de ongezonde jam vol met toegevoegde suikers vanaf nu staan, want binnen een handomdraai maak je zelf jam die een stuk gezonder is! Benieuwd naar dit gezonde broodbeleg recept? 


GEZONDE JAM VOOR OP BROOD

Dit gezonde ontbijtrecept (of lunch!) maak je in slechts 3 stappen, makkelijker kan niet toch? Ideaal voor op een geroosterd volkoren broodje of voor op de ontbijt tafel in het weekend. Op Healthy Wanderlust kan je al een aantal artikelen en recepten vinden voor gezond broodbeleg (ook kidsproof!). Hier kan je ook lezen wat mijn favoriete vegan bread spreads zijn, zie jij hier iets lekkers tussen? 

INGREDIËNTEN: 

  • 2 tl chiazaad
  • 4 el water
  • 100 gram (bevroren) rood fruit 

BEREIDINGSWIJZE: 

  1. Voeg 4 el water toe aan de chiazaad en laat dit 15 minuten zo staan. De chiazaadjes zullen het vocht opnemen. 
  2. Pureer het fruit en voeg hier uiteindelijk het chiazaad mengsel aan toe. 
  3. Roer goed door elkaar. 
  4. DONE! 
  5. Kind kan de was doen toch? 

 


Wat is jouw favoriete broodbeleg?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Gezond broodbeleg | Zelf chiazaad jam maken