CINNAMON ROLL (OVERNIGHT) OATS FOR BREAKFAST

Ik ga niet met de eer strijken voor dit recept, want talloze foodbloggers zijn me voor gegaan. Terecht, want toen ik dit ontbijt voor het eerst at wist ik meteen waarom, zo lekker! Havermout is één van mijn favoriete ingredienten om te verwerken in mijn ontbijt. Het is niet alleen voedzaam, maar ook vaak erg eenvoudig om te gebruiken. Niemand wil lang bezig zijn met zijn ontbijt toch? Dit ontbijt is dan helemaal ideaal, dit hoef je alleen nog uit de koelkast te pakken. Benieuwd hoe je dit zelf kan maken?

OVERNIGHT OATS

Dit ontbijtrecept is in vele varianten op het internet te vinden. Je zet je potjes gevuld met havermout (en meer lekkers) voor het slapen gaan in de koelkast en de volgende dag kan je genieten van een voedzaam en gezond ontbijt. Hetzelfde geldt voor dit recept. Het enige wat je nog nodig hebt is een afsluitbare pot, zoals een Mason Jar of gewoon in een Tupperware bakje lukt vast ook!


Benodigdheden:

  • 60 gram havermout(oftewel ‘oats’)
  • 125 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl agave siroop (optioneel)
  • 3 el magere kwark
  • 1/2 schep eiwitpoeder

Bereidingswijze:

  1. Vul de pot met alle ingrediënten.
  2. Roer goed door elkaar.
  3. Plaats voor ongeveer 8 uur in de koelkast.
  4. Next morning: enjoy!
  5. Easy peasy toch? 

Als je wat langer de tijd hebt kan je met havermout als basis ook heel lekker dit gebakken havermout gerecht met verse kaki  en pure chocolade nibs maken. Een warm ontbijtje in de ochtend is natuurlijk ook heel lekker! Plus, je kan dit meerdere ochtenden eten, scheelt ook weer wat tijd.


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

16 thoughts on “CINNAMON ROLL (OVERNIGHT) OATS FOR BREAKFAST

  1. Anne says:

    Goed ideetje om er een lekkere cinnamonroll smaak aan te geven. Ik heb toevallig vandaag een lekker potje overnight oats mee naar mijn werk. Zo makkelijk dat je gewoon een avond tevoren alles in een pot gooit en de volgende dag een heerlijk ontbijt/lunch hebt.

  2. Liset - Beautydagboek says:

    Wat lekker! Ik hou zelf ook erg van havermout. Een vraagje: ik drink zelf geen melk en soja vanwege een dieet (ik reageer hier niet goed op). Nu vroeg ik me af of jij ook een fijne vervanger weet voor (griekse) yoghurt/kwark? Ik kan namelijk niets vinden!

    • Merel Teunis says:

      Hi Liset,
      Dankjewel voor je berichtje en wat goed dat je deze vraag stelt!
      Er bestaat ook zoiets als kokosyoghurt, deze is helemaal vegan (dus zuivelvrij) en soja vrij. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het schijnt heel lekker te zijn. Volgens mij is dit nu o.a. gewoon te koop bij de AH. Misschien het proberen waard?

      Liefs, Merel

    • Merel Teunis says:

      Hi Eva,
      Ja, same here! Heerlijk zo’n schaaltje warme havermout in de ochtend, daar kan ik me altijd echt op verheugen 🙂
      Wat voeg jij hier meestal nog aan toe?

      Liefs, Merel

    • Merel Teunis says:

      Hi Malou, same here! Kan altijd heel erg genieten van mijn schaaltje warme oats in de ochtend, maar voor de dagen dat we zin hebben in iets anders is dit een ideaal receptje 🙂 Liefs, Merel

Comments are closed.