Crumble met warme peer

 
crumble-2-x.jpg
 

Een goede warme crumble, ik maak het echt veel te weinig! Zonde, want het is zo makkelijk om te maken. Vooral ontbijten met gezonde crumble die net uit de oven komt is echt hemels. En bij deze koudere ochtenden past dit recept daarom perfect! Benieuwd hoe ik dit ontbijt met warme peer en verse crumble maak? Lees snel verder.


Mijn eigen kaneel dadel crumble: one of my favorites.

Van de geuren die vrij komen uit de oven tijdens het bakken loopt je het water in de mond! Promise. Ideaal om toe te voegen aan je ontbijt of om te verwerken in een mooi dessert, maar stiekem vind ik het eigenlijk ook heerlijk om gedurende de dag lekker van te snoepen.

crumble-x.jpg

Benodigdheden:

  • 1 rijpe peer
  • kwark of magere yoghurt
  • 6 grote zachte dadels
  • 160 gram havermout
  • 40 gram hazelnoten
  • agave siroop
  • 3 el kokosrasp
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl kaneel
  • 50 ml amandelmelk

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en kook wat water.
  2. Ontpit de dadels en laat deze ong. 15 minuten weken in een laagje heet/warm water. Hierdoor worden ze al een stuk zachter. Giet deze na 15 minuten af.
  3. Voeg de havermout, dadels, 1 el agavesiroop, kokosrasp, amandelmelk, kaneel en olijfolie toe aan de schaal van de keukenmachine. Mix voor ong. 30 seconde.
  4. Vet een bakblik in met wat kokosolie en schep vervolgens het havermout mengsel hierin. Verdeel dit goed, maar hou het mengsel luchtig en strooi hier nog wat kaneel overheen.
  5. Plaats het bakblik voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  6. Tip:wil je extra crunchy crumble, schep dan na 20 minuten de crumble eventjes om en bak dan verder.
  7. Snij de peer in dunne plakjes.
  8. Verhit wat (kokos)olie in een pannetje en voeg hier nu de plakjes peer aan toe.
  9. Voeg hier nog 1 el agave siroop aan toe en schep dit even goed door elkaar.
  10. Laat dit op een medium vuurtje even rustig bakken tot de peer zacht is en een subtiel goudbruin laagje heeft. Dit duurt meestal maar 4 minuutjes.
  11. Haal de crumble uit de oven en laat 10 minuutjes een beetje afkoelen.
  12. Schep wat kwark/yogurt in een schaaltje, strooi hier wat warme crumble overheen en als laatste plaats je de warme peer hier bovenop. Het ziet er toch ook gewoon heel lekker uit?
     

En omdat het heel goed past bij deze tijd van het jaar voeg ik er lekker wat pepernoten aan toe. Heerlijk extra'tje aan dit ontbijt. Deze verantwoorde pepernoten maakte ik trouwens zelf, het recept vind je hier.

GENIET ERVAN!


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png