DE PERFECTE TOFU MARINADE

Beter te laat dan nooit zeggen ze wel eens toch? Dat is met mijn ontdekking en het gebruiken van tofu in gerechten ook het geval. Tofu was namelijk heel lang een ingredient waarvan ik geen idee had hoe ik dit kon bereiden. Sterker nog, ik vond het maar een vieze flubberige massa. Shame one me! Inmiddels weet ik steeds meer lekkere recepten op te noemen en afgelopen week besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan. De perfecte marinade voor tofu bedenken en lieve mensen; dit is gelukt! Hopelijk kan ik jou hier ook gelukkig mee maken. 


LEKKERSTE MARINADE VOOR TOFU

Wat is tofu eigenlijk precies? Tofu komt oorpronkelijk uit azie en staat bekend om zijn grote hoeveelheid eiwitten. Perfect als vleesvervanger dus! Er zijn veel discussies gaande of dit sojaproduct nou wel of niet gezond is, maar het staat vast dat dit product ook veel psoitieve kanten heeft. Zo bevat het veel eieittwn, maar ook belangrijke mineralen zoals caclium, magensium en ijzer. Het nadeel van tofu is dat het voor een hormonaal disbalans in het lichaam kan zorgen doordat het product de zogehete fyto-nutrienten bevat. Wanneer je echter niet teveel tof eet lijkt het erop dat dit niet veel kwaad kan. 

Ingrediënten: (marinade voor 500 gram tofu)

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl gember poeder of 1 tl verse gember (fijngehakt)
  • ½ halve rode ui
  • 4 el olijfolie 
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl ketjap
  • ½ tl chilivlokken
  • Een paar takjes verse koriander
  • Snufje peper 
  • 2 el limoensap
  • 1 tl agave siroop 

Bereidingswijze: 

  1. Zorg ervoor dat de tofu goed kan uitlekken. Een makkelijk trucje is door het blok tofu op een theedoek te leggen en de andere helft van de theedoek er overeen te slaan. Plaats hier vervolgens een zwaar object bovenop zoals 2 dikke kookboeken en laat dit voor min. 30 minuten zo staan.
  2. Ga in de tussentijd aan de slag met de marinade. Pers de teentjes knoflook, snipper de halve rode ui en hak de koriander in kleine stukjes. Voeg hier de rest van de ingrediënten een toe en mix dit goed door elkaar. Proef vervolgens zelf even of je de marinade lekker vindt.
  3. Haal de tofu na een tijd onder de theedoek vandaan en snij in kleine blokjes. Voor saté spiesjes zou ik ongeveer blokjes van 2 bij 2 cm aanhouden. Doe de blokjes bij de marinade en schep goed om. Laat dit min. 30 minuten staan. Voor het lekkerste effect raad ik je aan de schaal af te dekken en voor een paar uur in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.
  4. Schep af en toe even door.
  5. Vervolgens kan je de tofu natuurlijk verwerken in heel veel lekkere gerechten.
  6. ENJOY!

Hoe marineer jij meestal jouw tofu?
Share your secret ingredient! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Afsluiting 2.png