DILLE ZALM HAPJE | KERST VOORAFJE

Dille zalm hapje | Kerst voorafje | Kerstmenu 2018 van Healthy Wanderlust

We pakken nog even door in het kader van makkelijk en lekkere kerst voorafjes. Dit dille zalm hapje is ideaal als aperitief of voorgerecht. Wat ook zo fijn is? Dit kerst voorafje staat binnen 10 minuten op tafel. Geen gezwoeg in de keuken dus voor het bereiden van dit kerstgerecht. Dit dille zalm hapje is lekker fris en licht op de maag waardoor er nog genoeg plek overblijft voor de rest van de kerstgerechten. Serveer als aperitief voordat je gasten aan tafel gaan in kleine glaasjes. Lees je mee hoe je dit kerst voorafje zelf kan maken?


SERVEER EEN DILLE ZALM HAPJE ALS APERITIEF

Door gebruik te maken van verse dille creëer je niet alleen een heerlijke smaak, maar kan je er ook voor zorgen dat je dit hapje erg leuk en feestelijk kan serveren. Plaats een takje in het binnen van het glas waardoor dit als het ware een kleine kerstboom vormt. It’s all about the details! Zal ik je nu snel uitleggen hoe jij dit dille zalm hapje ook zelf kan serveren tijdens het kerstdiner dit jaar?

Bekijk ook het recept voor deze gezonde Christmas crackers.



INGREDIËNTEN: (VOOR 4 PERSONEN)

  • 100 gram gerookte zalm
  • 6 tl crème fraîche
  • scheutje water
  • 2 tl citroensap
  • 8 takjes dille
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 bosui
  • 1/2 komkommer
  • gemalen peper
  • snufje zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Schil de komkommer, verwijder de binnenkant (de zaadjes) en snij vervolgens in hele kleine stukjes.
  2. Verdeel de komkommerstukjes over de onderkant van de glaasjes.
    TIP: gebruik je hele kleine glaasjes als aperitief? Kies dan voor 1/4 komkommer.
  3. Rasp nu de schil van een gewassen citroen en verzamel de citroenrasp.
  4. Snij de bosui in hele dunne plakjes en knip de dille fijn. Bewaar een paar takjes al garnituur.
  5. Mix de crème fraîche met de plakjes bosui, dille, citroenrasp (bewaar een beetje als garnituur), gemalen peper, snufje zout, citroensap en een scheutje water (dit is om de crème fraîche wat dunner te maken).
    TIP: begin altijd met een klein beetje water. Meer kan altijd, minder niet.
  6. Verdeel de dille mousse over de 4 glaasjes.
  7. Snij vervolgens de gerookte zalm in kleine snippers.
  8. Verdeel de zalm over de gevulde glaasjes.
  9. Maak af met wat extra citroenrasp, gemalen peper en verse dille.
  10. Serveer met mooie lepeltjes!
  11. Plaatje toch?

Welk kerst voorgerecht staat er op jouw kerstmenu dit jaar?

Cadeau tip voor de feestdagen: Unieke thee van Simplici-Tea