ESPRESSO BANAAN MUFFINS

Espresso banaan muffins | Eiwitrijke snack | Healthy Wanderlust

Wat ons betreft zijn muffins een ideale snack voor tussendoor. Wat vind jij? Al klinkt een plakje eiwitrijk bananenbrood natuurlijk ook altijd goed en zeggen wij ook geen ‘nee’ tegen deze feestelijke bliss balls. Door de grote hoeveelheid aan gezonde snacks op deze website zou je bijna keuzestress krijgen ūüėČ Terug naar deze lekkere espresso banaan muffins. Een gezonde snack die je heel eenvoudig in je tas gooit wanneer je in de ochtend √©cht geen tijd had om te ontbijten of om te bewaren voor een later moment op de dag. Aangezien deze muffins lekker eiwitrijk zijn voldoen ze natuurlijk ook prima als before and after workout snack. Bekijk nu het recept.


VOLOP ENERGIE MET DEZE ESPRESSO BANAAN MUFFINS

Het fijne aan dit muffin recept is dat deze eiwitrijke muffins binnen 15 minuten in de oven staan. Die vervolgens de rest van het werk doet. Dit recept is dus ideaal wanneer je eigenlijk niet zoveel tijd hebt, maar wel graag een gezonde levensstijl wil cre√ęren en/of behouden. Met 1 batch espresso banaan muffins kan je de rest van de week voort. Altijd een gezonde snack bij de hand! Bekijk ook het recept van deze¬†zoete perzik muffins of deze groene appel muffins.



BEREIDINGSWIJZE: (VOOR 12 MUFFINS)

  • 200 gram havermeel
  • 50 ml koffie (espresso)
  • 1 1/2 bakpoeder
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el kokosbloem suiker
  • 2 scheppen vanille eiwitpoeder
  • snufje zout
  • 1 el lijnzaad (met 3 el water)
  • 1/2 tl noodmuskaat
  • 1/2 tl kaneel
  • 300 ml plantaardige melk
  • 50 ml gesmolten kokosolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een espresso van ongeveer 50 ml en laat een klein beetje afkoelen.
  3. Meng 1 el lijnzaad met 3 el water en laat dit ongeveer voor 5 minuten staan.
  4. Prak de bananen fijn.
  5. Mix alle ingredi√ęnten met elkaar met een vork. Voeg de plantaardige melk (zoals ongezoete amandelmelk) in 3 delen toe terwijl je het beslag goed doorroert met de vork.
  6. Vet de muffin vormpjes in met wat extra kokosolie en giet de vormpjes vervolgens vol tot ongeveer 3/4 deel.
  7. Plaats de espresso banaan muffins voor 25 minuten in de oven.
  8. Laat vervolgens afkoelen.
  9. Eiwitrijke muffins to go!

Wat is jouw favoriete muffin recept?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *