GEBAKKEN HAVERMOUT MET VERSE KAKI EN PURE CHOCONIBS

 
Gebakken-Havermout-3.jpg
 

Havermout lovers opgelet! Wanneer we in het weekend iets meer tijd hebben is het natuurlijk super fijn om lekker uitgebreid te ontbijten. Natuurlijk zijn warme gebakken broodjes uit de oven heerlijk, maar ook dit recept van gebakken havermout met verse kaki en choconibs is er eentje om je vingers bij af te likken! Ben jij net als mij een grote ontbijt liefhebber? Lees dan snel het volgende recept.

HAPPY OATS, HAPPY DAY

Een dag gestart met havermout is een goede dag. Bijna elke dag start ik trouw met mijn schaaltje havermout, heerlijk vullend en het geeft genoeg energie voor de rest van de ochtend. Naast mij favoriete appel-taart en carrot-cake havermout wilde ik weer eens even wat anders en met dit koude weer is een warm ontbijtje natuurlijk perfect. Al denk ik dat ik dit ook gewoon lekker in de zomer maak ;-)

Gebakken-Havermout-2-1.jpg

Benodigdheden:

  • 200 gram havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 100 ml water
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el pure (85%) choconibs (ongeveer 15 gram)
  • 1 kaki vrucht
  • 2 tl agave siroop (optioneel)
  • 60 gram gemengde ongebrande noten
  • Beetje kokosolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de banaan en mix deze samen met de havermout, ei, water, agave siroop en amandelmelk in een kom.
  • Vet een bakblik in met wat kokosolie en giet hier de massa in.
  • Breek de noten in grove stukken en roer de helft voorzichtig door de havermout massa heen.
  • Snij de kaki in partjes en verdeel deze over de havermout, gevolgd door de chocolade nibs en de rest van de noten.
  •  Strooi hier eventueel nog wat kaneel overheen.
  • Plaats de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Dit is natuurlijk extra lekker om vers uit de oven en nog lekker warm op te eten!
  • ENJOY!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Afsluiting 2.png