GEBAKKEN HAVERMOUT MET BOSBESSEN | ONTBIJT

Gebakken havermout met bosbessen | Ontbijt recept

Vandaag leek het mij leuk om een nieuw gezond ontbijt recept met jullie te delen. Gebakken havermout met bosbessen, noten en kokossnippers. Een onwijs lekker ontbijt waar je genoeg energie van krijgt om productief te kunnen zijn. Wat ook fijn is aan dit gerecht? De keuken ruikt heerlijk! Ook echt heel fijn om deze gebakken havermout in het weekend op een lazy Sunday te maken. Zal ik je snel vertellen hoe je dit zelf thuis kan maken? Lees mee met de rest van het recept.


ONTBIJT MET GEBAKKEN HAVERMOUT

Ben jij ook zo gek op ontbijten? Persoonlijk heb ik elke ochtend bij het opstaan alweer zin in mijn vertrouwde schaaltje havermout. In het weekend pak ik het liefst een beetje uit. Lekker een gezond, maar uniek ontbijtje maken voor mijzelf en mijn lief. Zo ontstond dit recept voor gebakken havermout met bosbessen, noten en kokossnippers. Ontzettend lekker met een beetje kokosyoghurt erbij!

Gebakken havermout met bosbessen | Ontbijt recept

Dit ontbijt recept bevat de juiste voedingsstoffen en is echt mega makkelijk om te maken. Het enige wat jij hoeft te doen is alle ingrediënten met de hand met elkaar te mixen en een bakblik in de oven te plaatsen. Vervolgens kan jij je lekker rustig klaar maken voor de dag of wakker worden met een kopje thee.

Meer ontbijt inspiratie? Neem hier een kijkje. 



INGREDIËNTEN: VOOR 1 PORTIE

  • 40 gram havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 125 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete amandelmelk)
  • 1/2 tl amandelpasta
  • 1 schep vanille eiwitpoeder (optioneel)
  • 1 tl agave siroop
  • 50 gram bevroren bosbessen of rood fruit
  • 5 gram kokossnippers
  • 10 gram amandelen (in stukjes gehakt) 
  • 1 tl chiazaad
  • snufje zout
  • kokosolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix in een grote kom alle ingrediënten met elkaar. Mix eerst alle droge ingrediënten met elkaar en voeg vervolgens de plantaardige melk. agave siroop en amandelpasta toe. Schep als laatste de (ontdooide) bosbessen of het rode fruit door de havermout.
  3. Vet een ovenschaal van klein formaat of een kleine taartvorm (zie foto) in met kokosolie en schep het havermout beslag hier in.
  4. Plaats de gebakken havermout voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Serveer eventueel met lekkere kokosyoghurt of extra kokossnippers.
  6. ENJOY!

Wees creatief met de ingrediënten van de gebakken havermout en vervang de bosbessen eens voor perzik of aardbeien.

Bekijk ook: 10 x gezonde ontbijt recepten