GEBAKKEN PEER ALS ONTBIJT OF DESSERT

Vegetarisch kerstmenu met vegetarische kerstgerechten

My oh my, soms staan wij zelf versteld van hoe lekker een super makkelijk gerecht kan zijn. Voor het bereiden van de gebakken peer die je zowel aan je ontbijt kan toevoegen of als dessert kan serveren ben je letterlijk slechts 10 minuten kwijt. De oven doet de rest. Het laat je huis ontzettend lekker ruiken en wat ons betreft past de gebakken peer heel goed bij deze gezellige koudere maanden. Zullen we je snel vertellen hoe je zelf thuis gebakken peer kan maken? Lees snel verder.


GEBAKKEN PEER MET KANEEL

Wij moeten heel eerlijk toegeven dat we niet vaak genoeg gebruik maken van peer in onze recepten. Wanneer we dit echter wel doen pakt dit keer op keer erg goed uit! Neem maar eens een kijkje naar het recept voor deze zachte stoofpeertjes zonder toegevoegde suiker (maar net zo zoet als je wellicht gewend bent) of deze gele bieten salade met peer en tuinkers. Dit recept van gebakken peer met kaneel heeft ons geïnspireerd om vaker gebruik te maken van deze heerlijke fruitsoort en we hopen dat dit jou ook inspireert.

Voeg de gebakken peer toe aan een ontbijt bowl met havermout of hüttenkwark en een beetje (zelfgemaakte) granola of serveer de gebakken peer met gezonde chocolade mousse als dessert. De zachte gebakken peer zal beide gerechten extra lekker maken!



INGREDIËNTEN:

  • 8 kleinere peertjes (zoals deze ‘buitenbeentjes’ van de AH)
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 á 2 tl honing of agave siroop

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de peren en snij doormidden.
  • Gebruik een klein lepeltje om uit alle halve peren het klokhuis te verwijderen.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en plaats de peren hierop (zoals op de foto te zien is).
  • Verdeel vervolgens de tl kaneel over alle peren en doe hetzelfde met de nootmuskaat. Doe dit door de kruiden voorzichtig over het fruit heen te strooien.
  • Verdeel nu naar smaak ook 1 á 2 tl honing of agave siroop over de halve peren heen. Peer is natuurlijk al zoet van zichzelf dus je kan deze stap ook eventueel achterwegen laten.
  • Plaats de bakplaat voor 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Serveer direct wanneer de gebakken peer nog lekker warm is.
  • GENIET ERVAN!

Neem ook een kijkje naar het recept van deze quinoa ontbijtcake met peer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *