GEBAKKEN RICOTTA SALADE RECEPT

Gebakken ricotta salade

Genieten van deze gebakken ricotta salade zal je zeker weten! Combineer deze salade met vers gebakken volkoren- of speltbrood uit de oven. Het kost je misschien 10 minuten om dit gerecht klaar te maken voor de oven en vervolgens kan jij weer heerlijk met een wijntje op het balkon of op de bank plaatsnemen. Klinkt goed toch? Lees snel het uitgebreide salade recept.


“SALADE MET GEBAKKEN RICOTTA, TOMAATJES EN KNOFLOOK”

Zet de oven vast aan en pak er een ruime ovenschaal bij. Eigenlijk heb je de helft van al het werk op dit moment al gedaan. Bij Healthy Wanderlust zijn we gek op lekkere, gezonde en rijke salades. Het leuke aan een salade is dat je hier alle kanten mee op kan waardoor je elke keer weer een nieuw gerecht op tafel kan zetten. Kies bijvoorbeeld voor deze vijgen salade met geroosterde pompoen of voor deze frisse munt couscous salade. Vertel ons ook vooral wat jouw favoriete salade recept is!

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 100 gram ricotta
  • 1 citroen
  • 30 gram zwarte olijven
  • 25 á 30 gekleurde kleine tomaatjes
  • 15 gram pijnboompitjes
  • verse rozemarijn
  • paar teentjes knoflook (zoveel als jij lekker vindt!)
  • 1/2 rode ui
  • olijfolie
  • peper/zout
  • Optioneel: (vers) gebakken volkoren- of speltbrood

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Warm de oven voor op 200 graden.
  2. Plaats de ricotta in het midden van de ovenschaal.
  3. Was de tomaatjes en snij deze doormidden. Verdeel deze ook over de ovenschaal.
  4. Snij de rode ui in reepjes en voeg dit samen met de olijven en takjes rozemarijn toe aan de ovenschaal.
  5. Pel de teentjes knoflook en verdeel dit in zijn geheel over de rest van de ingrediënten.
  6. Rasp wat van de citroenschil over alle ingrediënten gevolgd door wat druppels olijfolie, gemalen peper en zout.
  7. Plaats de ovenschaal nu voor 15 minuten in de oven.
  8. Haal de schaal hierna uit de oven en strooi de pijnboompitjes er overheen. Plaats terug voor nog 5 minuten.
  9. Bak in de tussentijd ook het brood af.
  10. Haal de gebakken ricotte salade uit de oven en gebruik het brood om de salade bij op te eten.
  11. GENIET!

Doe hier nog meer SALADE inspiratie op.

TIP: neem eens een kijkje naar dit Salade koekboek – echt een aanrader!