GELE CURRY RECEPT

Gele curry recept | Makkelijke maaltijd | Healthy Wanderlust

Tijd voor een nieuwe makkelijke maaltijd. Hoe maak je zelf curry? Dit gele curry recept is ideaal na een lange werkdag wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Wil je juist een curry gerecht maken voor visite? Ook dan kan ik je deze gele curry zeker aanraden. Gebruik verse ingrediënten en bepaal zelf of je deze curry vegetarisch klaarmaakt of juist niet. Zullen we snel aan de slag gaan?

MAKKELIJKE MAALTIJD MET DIT GELE CURRY RECEPT

Wij zijn fan van curry’s! Op Healthy Wanderlust vind je inmiddels meerdere curry recepten en de makkelijke garnalen curry en de romige linzen curry zijn bij veel van jullie inmiddels favoriet. Voor dit recept maken we gebruik van kant- en klare curry pasta. Wellicht niet de meest gezond en authentieke optie om een curry te maken, maar wel een manier om het jezelf net iets makkelijker te maken. Door te kiezen voor gezonde ingrediënten en zilvervliesrijst (in plaats van witte rijst) zorg je ervoor dat jouw gerecht toch veel voedingsstoffen bevat.

” Keep calm and curry on. “

Wat is jouw favoriete Aziatische gerecht? Deel dit vooral met ons. We willen het graag proberen!
Wil je een van onze recepten delen op social media? Leuk! Gebruik dan de hashtag #healthywanderlust en tag ons in de foto.

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Schil de zoete aardappel en wortel en snij vervolgens in kleine stukjes.
  2. Verhit 2 tl olijfolie in een ruime wokpan en voeg hier de groente aan toe. Roerbak dit voor ongeveer 10 minuten op medium hoog vuur.
  3. Kook de sugarsnaps en trosjes bloemkool (niet te grote trosjes) voor 6 minuten.
  4. Snij de ui in kleinere stukken en voeg dit samen met het geperste teentje knoflook toe aan de wokpan. Bak nog 4 minuten op hoog vuur mee. Schep regelmatig door.
  5. Giet de sugarsnaps en bloemkool af en voeg dit bij de rest van de groente.
  6. Voeg hier vervolgens de gele curry pasta aan toe en eventueel wat extra gemalen peper. Giet vervolgens de kokosmelk in de pan en roer goed door elkaar.
  7. Laat dit voor ongeveer 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje. De curry hoeft niet te koken.
  8. Voeg na 5 minuten de pangasiusfilet reepjes toe of bak deze apart in een andere pan.
  9. Kook in de tussentijd de rijst volgens de verpakking.
  10. Controleer of de vis gaar is en serveer de gele curry vervolgens samen met de rijst in een voorverwarmde kom.
  11. EET SMAKELIJK!

BEKIJK ALLE LEKKERE RECEPTEN