GEMARINEERDE TOFU SPIESJES MET ZOETE AARDAPPEL NOODLES

Gemarineerde tofu spiesjes met noodles | Healthy Wanderlust

Tijdens onze VEGAN WEEK ben ik redelijk los gegaan in het testen van allerlei nieuwe recepten. Zo leuk om steeds weer iets nieuws te maken en nieuwe smaken ontdekken. Voor deze tofu spiesjes maakte ik gebruik van de lekkerste tofu marinade (dit recept kan je uiteraard ook terug vinden op Healthy Wanderlust) en de noodles salad maakte dit gerecht helemaal af. Wist je trouwens dat dit ook koud lekker te eten is? Wat left-overs als lunch mee de volgende dag? Lees verder voor het uitgebreide recept.


LEKKERE GEMARINEERDE TOFU SPIESJES

Tofu spiesjes zijn ideaal als vleesvervanger voor de altijd populaire kip saté spiesjes of voor vleespiesjes op de BBQ. Marineer de tofu naar smaak en voor lekker veel groente toe aan je spiesjes. Sinds kort zijn deze ‘vegetarische kip sate spiesjes’ met home made gezondere sate saus ook favoriet onder de lezers van Healthy Wanderlust. Voor meer inspiratie kan je altijd dit artikel even lezen! 

Ingredienten:

  • 400 gram tofu
  • Sateprikkers
  • 150 gram volkoren noodles
  • 3 bosuitjes
  • handje ongezoute pinda’s
  • 30 gram boerenkool
  • Ketjap

Marinade: 

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl gember poeder of 1 tl verse gember (fijngehakt)
  • ½ halve rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl ketjap
  • ½ tl chilivlokken (optioneel)
  • paar takjes verse koriander
  • ruim snufje peper
  • 1 el limoensap
  • 1 tl agave siroop

* Het is extra lekker om de tofu een aantal uur te laten marineren in de koelkast. 

Bereidingswijze:

  1. Laat de tofu goed uitlekken door dit tussen twee theedoeken te plaatsen en hier een zwaar voorwerp (zoals twee dikke kookboeken) te plaatsen en dit voor min. 30 minuten zo te laten staan. Extra lekker als je hier wat langer voor uittrekt!
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Maak de marinade klaar volgens dit recept.
  4. Snij de tofu nadat deze goed is uitgelekt in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Laat dit voor min. 30 minuten marineren, schep regelmatig goed door. Voor extra smaak kan je de blokjes het beste een aantal uur afgedekt in de koelkast laten marineren.
  5. Rijg de tofublokjes vervolgens aan een aantal sateprikkers en plaats op een met bakpapier belegde bakplaat.
  6. Schuif deze bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Kook ondertussen de noodles en de boerenkool (apart van elkaar), snij de bosui in dunne reepjes (fruit dele eventjes) en rooster eventueel de pinda’s eventjes.
  8. Draai de spiesjes na 20 minuten om en schuif voor vervolgens nog 20 minuten in de oven.
  9. Giet de noodles en boerenkool af.
  10. Schep de noodles in mooie schaal en voeg hier de bosuitjes, boerenkool, pinda’s en 1 el ketjap aan toe. Naar smaak kan je hier nog een snufje peper aan toevoegen. Schep dit goed door.
  11. Haal de tofu spiesjes uit de oven en dien alles op nu het nog lekker warm is.
  12. EET SMAKELIJK!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!