GEROOSTERDE POMPOEN SOEP

Geroosterde pompoen soep | Soeprecept van Healthy Wanderlust

Rijk, gezond en smaakvol. Zo zou ik deze geroosterde pompoen soep omschrijven. Soep is het ideale gerecht om in één klap veel groente binnen te krijgen. De geroosterde pompoen samen met de gekaremaliseerde ui en een snufje kaneel zorgen voor een extra verwarmende smaak. Voor het bereiden van dit gerecht ben je niet veel tijd in de keuken kwijt, want de oven doet bijna al het werk voor je. Een heerlijke makkelijke maaltijd voor in het weekend of na een lange werkdag. Lees je mee hoe je deze geroosterde pompoen soep ook thuis kan maken?


VERWARMENDE GEROOSTERDE POMPOEN SOEP

Een grote kom met warme soep is natuurlijk extra lekker in de winter en wanneer het buiten koud is. Het huis ruikt tijdens het bereiden van dit gerecht heerlijk en creëert meteen een knus gevoel in huis. Serveer de geroosterde pompoen soep met wat extra pompoenpitten en gekruide croutons voor een extra crunch.

Bekijk ook de andere lekkere soep recepten die je kan vinden op Healthy Wanderlust. Zo stond afgelopen kerst deze broccoli-courgette soep met gerookte zalm snippers op het menu en weten wij zeker dat je deze bloemkool soep met geroosterde kikkererwten vast ook lekker zal vinden.



INGREDIËNTEN: (VOOR 2 – 3 PERSONEN)

  • 1/2 flespompoen
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • 500 ml groente bouillon
  • pompoenpitten
  • plantaardige kookroom
  • gemalen peper en zout
  • olijfolie
  • Optioneel: volkoren croutons met kruiden

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen en verwijder de schil van de ui en sjalotten.
  3. Snij de pompoen in kleine stukken en verwijder indien nodig de pompoenpitten. Je hoeft de schil niet te verwijderen.
  4. Plaats de stukken pompoen in een ovenschaal samen met ongeveer 2 tl olijfolie en de kaneelpoeder en gemalen peper. Schep dit goed door elkaar.
  5. Plaats de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
  6. Snij de ui en sjalotten in stukken en pel het teentje knoflook.
  7. Voeg dit na 30 minuten toe aan de ovenschaal en voeg hier ook de gemalen komijnzaad, kurkuma poeder en 1 extra tl olijfolie aan toe. Schep goed door elkaar zodat de ingrediënten goed verdeeld zijn.
  8. Plaats de ovenschaal nu voor 15 tot 20 minuten terug in de oven.
  9. Kook vlak voordat de 20 minuten voorbij zijn 500 ml water en laat hier 1 groente bouillon blokje in oplossen.
  10. Voeg vervolgens de geroosterde pompoen, ui, sjalot en knoflook samen met de 250 ml bouillon toe aan een blender en mix tot een glad geheel in ongeveer 30 seconden.
  11. Schenk de geroosterde pompoen soep over in twee soepkommen en voeg hier nog wat plantaardige kookroom, gemalen peper, pompoenpitten en eventueel wat volkoren croutons aan toe.
  12. Ready to serve! 

Wat is jouw favoriete soeprecept?