GEROOSTERDE POMPOENPITTEN - SNACK TIME!

Pompoenpitten.jpg

Verantwoord snacken kan soms nog best lastig zijn, want waar kan je dan het beste voor kiezen? Hopelijk krijg je hier weer even wat nieuwe inspiratie door! Ik maak in mijn keuken erg veel gebruik van pompoen en je raadt het al.. er blijven dan een hele hoop pompoenpitten over. Zonde om deze weg te gooien, want je kan hier ook heel makkelijk een lekkere gezonde snack van maken.

SNACKEN MET GEMAK

Het is bijna geen recept te noemen, want dit is zo makkelijk om te maken. Zo kan je de pitjes bijvoorbeeld in een pannetje roosteren, maar ook eventjes bakken in de oven. Je kan de pitjes mixen met jouw favoriete kruiden en als lekkere snack voor de tv opeten. Ik deel natuurlijk graag mijn favoriete manier van bereiden hiervan met jullie!


Ingredienten: 

  • Pompoenpitten van één hele pompoen.
  • 1/2 tl paprika poeder
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 3/4 tl olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pompoenpitten in ruim kokend water met een snufje zout voor ongeveer 20 minuten. Dit is optioneel, maar ik vind dat de pitjes zo wel een fijne crunch krijgen, maar je kan deze stap overslaan.
  • Dep de pitjes droog en voeg deze samen met de kruiden en olijfolie in een kommetje samen. Mix dit even goed!
  • Verdeel de pitjes over een bakplaat en plaats deze voor ongeveer 30 minuten in de oven. Schep alles halverwege even om.
  • LET OP: Elke oven is anders dus het is verstandig om ongeveer vanaf 20 minuten af en toe even te checken dat de pitjes niet verbranden! Het is de bedoeling dat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen.
  • Laat de pitjes na het bakken in de oven eventjes goed afkoelen.

Probeer anders dit recept van gevulde pompoen en bewaar de pitjes vervolgens. Een heerlijk avond gerecht en een snack voor later op de avond, win-win!!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png