Gevulde avocado met gegrilde gamba's

voorafje-kerst-x.jpg

De gezellige feestmaand December is alweer een tijdje geleden aangebroken en mocht je het nog niet gedaan hebben dan wordt het nu echt tijd om de nodige voorgerechten en appetizers te gaan uitproberen voor het kerstdiner! Het maken van de gevulde avocado stond al een tijdje op mijn lijstje en zie hier het resultaat. Ik ben absoluut fan van dit leuke gerechtje en hoe leuk ziet dit er ook uit? Lees snel verder hoe ik deze avocado heb gevuld.


Benodigdheden:(Voor 4 halve gevulde avocado's, voor 4 personen)

  • 2 rijpe avocado's
  • 4 tot 8 gamba's
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 tl honing
  • 2 el granaatappel pitjes
  • 2 tl crème fresh
  • 1/2 limoen
  • Verse bieslook
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Meng de sojasaus de honing en sesamzaadjes en laat de gamba's hier even een tijdje in staan. Zo strek de smaak er lekker in.
  2. Halveer de avocado's en schep het vruchtvlees eruit.
  3. Snij dit vervolgens in stukjes en mix dit in een kom samen met de crème fresh en granaatappel pitjes. Knijp hier ongeveer 1 el limoen sap overheen en bestrooi met wat peper en zout.
  4. Hak een paar stengeltjes bieslook in kleine stukjes en voeg dit ook toe. Mix alles goed door elkaar en schep dit vervolgens terug in de avocado schillen.
  5. Gril de gamba's nu in een pan tot ze mooi goudbruin zijn geworden. Verdeel de gamba's over de gevulde avocado's, gevolgd door nog wat peper (en eventueel zout).

Serveer dit op een mooi bordje. Een plaatje toch?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png