GEVULDE PUNTPAPRIKA’S MET FALAFEL

Gevulde puntpaprika's met falafel | Vegetarisch recept

Tijd voor een makkelijke maaltijd! Deze gevulde puntpaprika’s met falafel zijn echt heerlijk. Onwijs makkelijk om te maken en rijk aan goede voedingsstoffen. Voor het vullen van de puntpaprika’s gebruiken we natuurlijk lekkere verse producten en uiteraard de lekkere falafel balletjes. Dit gezonde recept is perfect voor een dag waarop je geen vlees wilt eten, want aangezien falafel rijk aan voedingsstoffen is kan dit ook prima als vleesvervanger dienen. Maak jij deze gevulde puntpaprika’s binnenkort ook zelf?


ZO MAAK JE GEVULDE PUNTPAPRIKA’S

Gevulde groente. Ideaal! Je kan namelijk eindeloos variëren met de vulling en hierdoor zit er altijd wel een gerecht/recept tussen die jou aanspreekt. Op de website van Healthy Wanderlust vind je meerdere gevuld-met-recepten. Zo is deze rijk gevulde omelet erg lekker voor tijdens de lunch of misschien vind je gevulde portobello’s wel lekker? Neem dan zeker een kijkje naar dit recept.

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 2 puntpaprika’s
  • 8 tot 10 falafel balletjes
  • 75 gram (volkoren) rijst
  • 2 voorgekookte bieten
  • paar stukjes feta (optioneel)
  • handje rozijnen
  • 100 gram uitgelekte kikkererwten
  • 2 tl Mexicaanse kruiden
  • 1 tl kerrie poeder
  • 1 ui
  • snufje peper / zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking.
  3. Snij de panpaprika’s doormidden (zie foto voor een voorbeeld) en verwijder voorzichtig de zaadjes. Plaats de helften met de open kant naar boven in een ovenschaal en besprenkel met een klein beetje olijfolie, gemalen peper en eventueel wat zout.
  4. Plaats de ovenschaal voor 10 minuten in de oven.
  5. Snij de ui in kleine stukjes en bak dit in een paar druppeltjes olijfolie samen met wat gemalen peper en zout. Voeg hier desnoods zelf je favoriete kruiden aan toe of gebruik ook 2 tl Mexicaanse kruiden en 1 tl kerrie poeder.
  6. Voeg na 5 minuten bakken de stukjes biet, rozijnen en kikkererwten toe.
  7. Bak ook de falafelballetjes voor 5 minuten op medium hoog vuur in een andere pan.
  8. Schep vervolgens de quinoa door de rest van de ingrediënten en meng dit goed met elkaar. Brokkel hier wat feta overheen.
  9. Haal de puntpaprika uit de oven en vul dit vervolgens met de inhoud van de pan. Verdeel hier ook de falafel balletjes over.
  10. Strooi eventueel nog wat gebrokkelde feta er overheen.
  11. Serveer meteen vanuit de oven; GENIET ERVAN!

Doe hier nog meer DINNER inspiratie op.

MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN!