GEVULDE ZOETE AARDAPPEL RECEPT

Boy oh boy, I absolutely love sweet potatoes. Op Healthy Wanderlust vind je ondertussen een hoop zoete aardappel recepten en ik weet zeker dat je dit ook lekker zal vinden. Dit gevulde zoete aardappel recept is super makkelijk, maar zit vol goede voedingsstoffen. Maak jij wel eens gevulde zoete aardappels en wat is jouw favoriete vulling? Lees snel het uitgebreide recept. 


DE PERFECTE GEVULDE ZOETE AARDAPPEL 

Gevulde zoete aardappel recept

Heerlijk vind ik het, de gevulde zoete aardappel. Ik maak ze vaak op de Mexicaanse manier door de zoete aardappel te vullen met bonen, mais en guacemole, maar de versie die ik laatst probeerde wil ik vandaag graag met jullie delen. De gevulde zoete aardappel met onder andere boerenkool en kikkererwten. Heerlijk aangemaakt met een tahin dressing en geroosterde pijnboompitjes. Ik krijg er gewoon weer trek van als ik dit recept uittyp voor jullie! Maak jij deze gezonde gevulde zoete aardappels binnenkort zelf? 

INGREDIΓ‹NTEN: (voor 2 personen)

  • 2 grote of 4 middelgrote/kleine zoete aardappels 
  • 25 gram boerenkool 
  • 60 gram kikkererwten
  • 1 tl kerrie of curry poeder 
  • 1/2 tl komijnzaad poeder
  • 10 gram pijnboompitjes 
  • 150 gram tofu blokjes 
  • 1/2 limoen 
  • 1/2 ui
  • 2 tl tahin 
  • peper/zout 
  • aluminium folie 

BEREIDINGSWIJZE: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Was de zoete aardappels en prik met een vork/mes een aantal gaatjes in de schil.
  3. Pak ze in, in een stuk aluminium folie en plaats ze in de oven. 
  4. De kleine zoete aardappels zullen na ongeveer 40 min klaar zijn terwijl de grote aardappels soms wel 50 minuten (of langer) nodig hebben. Hou hier dus rekening mee. 
  5. Snij de ui in kleine stukjes en bak dit in een paar druppels olijfolie op een medium hoog vuurtje. 
  6. Voeg hier vervolgens de kikkererwten aan toe en de kerrie/curry-, komijnzaad poeder. Breng verder op smaak door nog wat peper en zout toe te voegen. Schep dit regelmatig door voor ongeveer 10 minuten. 
  7. Mix ondertussen de tahin met het sap van 1/2 limoen en wat gemalen peper. 
  8. Voeg na 10 minuten de boerenkool toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. 
  9. Bak ook de tofublokjes in een paar minuutjes tot ze knapperig zijn. 
  10. Rooster in een apart pannentje de pijnboompitjes tot ze een mooi goudbruin laagje hebben. 
  11. Haal de zoete aardappels uit de oven (voorzichtig!) en snij ze in het midden open (dit moet helemaal zacht zijn). Vul de zoete aardappels nu met het kikkererwten / boerenkool mengsel, strooi hier wat tofu blokjes overheen en doe hetzelfde met de geroosterde pijnboompitjes. 
  12. Als laatste kan je de tahin dressing over de zoete aardappels gieten of serveer dit on the side. 
  13. TADA; dit was best makkelijk toch? GENIET!

Maak jij wel eens zoete aardappels? 

 
GEVULDE ZOETE AARDAPPEL RECEPT