Gevulde zoete punt paprika's

Gevulde-puntpaprika-x.jpg

Het water loopt mij al in de mond wanneer dit gerecht in de oven staat. De geuren die hierdoor ontstaan ruiken namelijk heerlijk! De basis van dit gerecht is couscous en heeft veel weg van het recept van het ‘Oosterse couscous gerecht’ aangezien we veel van dezelfde ingrediënten zullen gebruiken, maar met een andere twist!


Ingrediënten:(voor 2 personen)

  • 80 gram (volkoren) couscous
  • 20 gram rozijnen
  • 2 zoete punt paprika's
  • 1 hand vol noten
  • Vegetarisch gehakt
  • 100 gram kikkererwten
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • 1 rode ui
  • 1 tl kaneel
  • 1tl gemalen komijn poeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de ui door de helft en snij vervolgens in kleine stukjes.
  3. Plaats een koekenpan met wat olijfolie op een medium hoog vuurtje en voeg de stukjes ui toe.
  4. Laat dit een paar minuutjes fruiten en voeg vervolgens het vegetarische gehakt toe.
  5. Snij de punt paprika’s over de lengte door midden en verwijder de zaadjes. Plaats deze in een ovenschaal en laat dit eventjes staan tot de ‘vulling’ klaar is.
  6. Voeg vervolgens de kikkererwten (uitgelekt), rozijnen en kruiden (kaneel, kerrie en gemalen komijn) toe aan de koekenpan en schep dit goed door. Laat dit nog een paar minuutjes rustig verder bakken.
  7. Weeg nu 80 gram couscous af en giet hier wat kokend water bij. Laat eventjes staan en schep éénmaal goed door.
  8. Hak de noten in kleinere stukjes en voeg dit vervolgens samen met de couscous toe in de koekenpan en meng alles goed door elkaar.
  9. Haal de koekenpan van het vuur en schep de 4 helften van de zoete punt paprika vol met het geurige mengsel.
  10. Kruimel hier nu wat geitenkaas overheen en voor de final touch wat peper uit de molen.
  11. Besprenkel de ovenschaal en paprika’s met wat olijfolie en plaats voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Hierna zijn de gevulde zoete punt paprika’s meteen klaar om te serveren!

Eet smakelijk!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png