MAALTIJDSALADE | GEROOKTE ZALM SALADE MET ZOETE AARDAPPEL RÖSTI

Na de feestdagen weer even in het gezonde ritme terugkomen? Goed idee! Daarom trappen we het nieuwe jaar af met deze heerlijke maaltijdsalade. Deze gezonde salade met gerookte zalm en zoete aardappel rösti is niet alleen prachtig op je bordje, maar ook heel lekker! Een gezonde zalmsalade als lunchgerecht of als dinner. Laten we snel overgaat tot het uitgebreide recept. 


Maaltijdsalade | gerookte zalm salade met zoete aardappel rösti

RIJKE SALADE MET ZALM EN RÖSTI 

Het is zo leuk als een gerecht dat ik in mijn hoofd bedacht heb ook in werkelijkheid zo goed uitpakt! Dat was ook het geval met deze rijke maaltijdsalade met gerookte zalm en een grote rösti. De combinatie van zalm en zoete aardappel blijkt heel lekker te zijn en ik vind ook dat jij dit moet ervaren. Deze gezonde salade is makkelijk om te maken en dus ook ideaal na een drukke dag. Ga jij dit gerecht ook proberen?

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 SALADES)

  • 200 gram gerookte zalm 
  • 1 avocado 
  • 3 zoete aardappels (ongeveer 500 gram)
  • 1/2 ui
  • 1/2 rode ui
  • 2 tl creme fraiche  
  • 4 vrije uitloop eieren 
  • 2 teentjes knoflook 
  • komkommer
  • gemengde sla 
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • zout / peper 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Schil de zoete aardappels en rasp deze fijn. Mix dit met 2 eieren, de geperste teentjes knoflook, de 1/2 tl kerriepoeder, peper/zout en een gesnipperde halve ui. Schep goed door elkaar. 
  2. Verhit een (niet te grote) koekenpan met een beetje olijfolie en schep vervolgens de helft van de rösti mix in de pan. Druk deze voorzichtig goed aan en vorm een mooie ronde rösti. Laat dit voor 10 minuten zo bakken. Tip: bak op medium hoog vuur zodat de rösti niet aanbrandt. 
  3. Draai de rösti om door deze op een deksel te laten glijden en dan op zijn kop terug te plaatsen in de pan en ongeveer nog 10 minuutjes te laten bakken. Herhaal dit met de andere helft van het rösti mengsel. 
  4. Mix 2 tl creme fraiche met een versnipperd half rood uitje, gemalen peper, een snufje zout en wat water/olijfolie zodat het sausje wat dunner wordt. Voeg meer water toe als je een wat dunnere substantie wil. (Sausje is optioneel) 
  5. Kook in de tussentijd nog 2 eitjes en beleg de rösti's vervolgens met de gerookte zalm, plakjes avocado, halve eitjes en plakjes komkommer. 
  6. ENJOY!

Maak jij wel eens zelf rösti?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
gerookte zalm salade met zoete aardappel rosti