GEZONDE QUINOA SUSHI ROLL

Vegetarisch recept | Quinoa sushi rolls

It’s sushi roll time! Deze gezonde quinoa rolls passen perfect binnen een gezonde levensstijl en ze zijn ook nog eens ontzettend lekker. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om deze sushi rolls van te voren klaar te maken, maar je kan er ook voor kiezen om jouw gasten hun eigen quinoa sushi rolls te laten vullen terwijl jullie gezellig aan tafel zitten te kletsen. Deze vegetarische sushi rolls zijn gevuld met verse veggies en daarom rijk aan goede voedingsstoffen. Maak jij dit recept binnenkort zelf? 


VEGETARISCHE SUSHI ROLLS MAAK JE ZO

Op Healthy Wanderlust vind je inmiddels meerdere sushi gerelateerde recepten terug en deze poké bowl met mango is bij veel van jullie favoriet. Ik snap waarom; het is heerlijk! Het geheim van goede vegetarische sushi rolls is de voorbereiding. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar hebt staan zodat je in één vloeiende beweging een aantal sushi rolls kan vullen. Geloof mij, het scheelt je veel tijd (en misschien zelfs frustratie). Maak jij wel eens sushi rolls en waar vul jij ze doorgaans mee? Let me know in de comments!

INGREDIËNTEN: (VOOR 6 SUSHI ROLLS)

  • 6 zeewier vellen
  • 2 avocado’s
  • 150 gram quinoa
  • 1/2 komkommer
  • gemende sla
  • 1 groente bouillon blokje
  • wasabi (optioneel)
  • sojasaus
  • 80 gram gekookte wortel
  • 200 gram gerookte tofu (dit koop je bij de natuurwinkel)
  • 3 tl sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook de quinoa samen met het bouillon blokje en laat vervolgens goed afkoelen.
  2. Schil de wortel en snij in dunne reepjes. Kook dit voor ongeveer 8 minuten en giet vervolgens af.
  3. Pureer de avocado en snij de komkommer in stukjes.
  4. Snij de tofu in dunne reepjes en leg deze klaar voor het vullen van de sushi rolls.
  5. Beleg de zeewier vellen met ongeveer 2 el avocado en verspreid dit goed.
  6. Verdeel hier ongeveer 2 a 3 el quinoa overheen. Door de avocado blijft de quinoa aan het vel plakken.
  7. Beleg het vel aan de rechterkant (laat ongeveer 1,5 cm van de rand vrij) met komkommer, sla, wortel, tofu en strooi hier wat sesamzaadjes overheen.
  8. Rol de sushi roll dicht. Bekijk deze video om te zien hoe je dit het beste kan doen.
  9. Snij de zijkanten (waar geen vulling in zit) er af en snij de roll door midden. Doe dit tot alle sushi rolls gevuld zijn.
  10. Mix de sojasaus indien gewenst met wat wasabi en plaats dit op tafel. Iedereen kan dan zelf kiezen of ze hun sushi roll hierin willen dippen.
  11. ENJOY! 

Wat is jouw favoriete Japanse gerecht?