GORGONZOLA SALADE MET GRANAATAPPELPITJES EN APPEL

Salade met gorgonzola, zoete aardappel en cranberries

Als kind moest ik niks weten van deze "stink-kaas" (little me speaking), maar tegenwoordig is dit wel anders en kan ik de smaak van gorgonzola zeker waarderen. Zo ook in deze salade met geroosterde zoete aardappel en granaat appelpitjes. Allemaal verschillende smaken die juist heel goed samen gaan. Deze salade zet je tijdens een zomerse avond op tafel voor een licht, maar tegelijkertijd vullend en voedend gerecht. Lees hieronder het uitgebreide recept!


INGREDIENTEN (voor 2 personen):

  • 80 Γ  100 gram gorgonzola
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 groene appel
  • 30 gram pecannoten
  • gemengde sla
  • 100 gram volkoren couscous
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • gemalen peper en zout
  • 1 el balsamico
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snij in kleine stukken. Voeg hier 2 el olijfolie aan toe gevolgd door 1 tl gedroogde rozemarijn, een snufje zout en mix dit goed door elkaar.
  • Verdeel dit over een vel bakpapier op een bakplaat en plaats dit voor 30 minuten in de oven. Schep dit halverwege even om.
  • Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak klaar en voeg dit samen met de sla, pecannoten, granaatappelpitjes en stukjes appel toe aan een grote schaal.
  • Mix 2 el olijfolie en 1 el balsamico met elkaar voor de dressing (optioneel).
  • Voeg op het laatst de zoete aardappel en stukjes gorgonzola aan de salade toe en hussel even goed door elkaar.
  • Voeg hier nu de dressing ana toe en eventueel nog wat gemalen peper en zout.
  • Geniet ervan!

TIP: Voeg voor extra eiwitten heerlijke gekruide tempeh toe! 


Zin in een andere salade?
Probeer dan eens deze gegrilde groente salade met geitenkaas en verse rozemarijn. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!