GROENE PASTA MET CITROEN

Groene-pasta2.jpg

Een pasta gerecht dat helemaal past bij deze eerste lente dagen! Zo voelt het al wel toch? Fris, groen en licht. Ik nam deze pasta afgelopen week ook als left over mee naar het park, lekker een kleedje erbij, perfecte lunch in het zonnetje. Voor dit gerecht heb je niet veel ingrediënten nodig en daarbij is het ontzettend simpel om te maken. Dat is zo fijn aan pasta he? Lees snel verder hoe je dit gerecht zelf ook op tafel kan toveren.

DE LENTE VAN HEALTHY WANDERLUST

Hier komt binnenkort een uitgebreid artikel over online, maar toch wil ik alvast een aantal van mijn favoriete lente recepten met jullie delen. Bij de lente denk ik altijd aan lekkere lichte gerechten en hou ik ervan om frisse smaken in mijn recepten te verwerken. Favoriet zijn daarom ook zeker deze gegrilde perzik salade met falafel of deze springrolls met mango. 


Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren pasta (75 tot 100 gram pasta per persoon)
  • 75 gram aspergetips
  • 150 gram doperwten
  • paar takjes verse tijm
  • 1 citroen
  • 75 gram crème fresh
  • peper/zout
  • parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kook ook de doperwten en asperge tips voor 6 minuten in kokend water met een snufje zout.
  3. Giet de groente af en schep over in een koekenpan. Voeg hier wat olijfolie, peper, verse tijm en zout aan toe en laat dit voor 5 minuutjes op een laag vuurtje bakken.
  4. Voeg hier nu 75 gram crème fresh en 2 el citroen sap aan toe en schep dit goed door elkaar. Voeg naar smaak na 5 minuten nog wat peper, zout of citroensap aan toe.
  5. Giet de pasta af en schep de inhoud uit de koekenpan hierbij. Schep goed door elkaar.
  6. Strooi lekker wat parmezaanse kaas over de pasta and you are done!
  7. Makkelijk toch? 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
kleiner.jpg