GROENTESOEP VOOR EEN GEZOND LICHAAM

Ik geef het toe: groentesoep… Ik vond het altijd maar een beetje saai. Niet een maaltijd waar ik echt enthousiast van werd. Dus stond de groentesoep niet vaak bij ons thuis op het menu. Echter is deze maaltijd wel perfect als makkelijke maaltijd na een drukke dag. Of zo’n dag waarbij je echt geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Herkenbaar toch? Het recept voor deze lekkere en makkelijke groentesoep draagt bij aan een gezond lichaam. Vol goede voedingsstoffen waar jouw lichaam blij van wordt en rijk aan smaak. Lees je mee?


EEN PAN GROENTESOEP VOL VITAMIENTJES

Groentesoep. Het is een maaltijd die al jaren bestaat. De lekkerste groentesoep met gehaktballetjes maakte mijn oma. Laatst ging ik zelf aan de slag. Tijdens de koudere wintermaanden kon mijn lichaam namelijk wel even een gezonde boost gebruiken. Voor het bereiden van dit gerecht ben je niet meer dan 15 minuten kwijt. De groente kan je namelijk voorgesneden kopen (tip van de dag!) en ook de rest van de ingrediënten zijn eenvoudig toe te voegen. Zullen we aan de slag gaan?

Bekijk ook het recept voor deze romige wortelsoep of deze soep gemaakt van broccoli en courgette.

Groentesoep voor een gezond lichaam | Soep recept

INGREDIËNTEN: (VOOR 4 PERSONEN)

  • 1 zak soepgroente (300 tot 400 gram)
  • 1 / 1,5 liter groentebouillon (op basis van 1/2 bouillon blokje)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 tl sambal
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl sojasaus
  • 1 blik tomaten blokjes (400 gram)
    Tip: kies voor de meest pure variant zonder zout, suiker ect. 
  • olijfolie
  • paar takjes koriander
  • peper / zout
  • Optioneel: vegetarische gehaktballetjes (bijvoorbeeld deze)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in een klein beetje olijfolie voor 5 minuten in een koekenpan (middelhoog vuur).
  2. Voeg hier vervolgens een snufje zout en gemalen peper aan toe.
  3. Schep goed door voor je de kerriepoeder, sambal en sojasaus. Bak dit voor 3 minuten mee en voeg vervolgens de tomaten blokjes toe.
  4. Draai na 2 minuten het vuur uit.
  5. Zet een grote soeppan op het vuur en voeg de soepgroente samen met 1 / 1,5 liter gekookt water en 1/2 bouillon blokje toe. Laat dit 8 minuten zacht koken.
  6. Verbrokkel in de tussentijd de volkoren noedels en bak eventueel de vegetarische gehaktballetjes.
  7. Voeg na 8 minuten de inhoud van de koekenpan en de volkoren noedels toe en roer goed door.
  8. Laat dit nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Schep over in een grote kom en maak af met wat verse koriander.
  10. Zo simpel, maar zo lekker!

Wat is jouw favoriete soep recept?

Bekijk ook: zo maak je een vegetarische borrelplank.