HALLOUMI WRAPS

Haloumi-wraps-2-1.jpg

Deze vrolijke kleurtjes passen perfect bij dit seizoen! Laten we wat meer kleur in huis halen, ook doormiddel van ons eten. Er zijn zoveel verschillende groentes met mooie kleuren waarmee je gerechten echt kan opvrolijken en kan versieren. Zo ook deze halloumi wraps waarbij verschillende gegrilde groente worden gecombineerd met de zoute smaak van de gebakken halloumi. Heerlijk! Ontzettend vullend en een maaltijd om blij van te worden. Lees snel verder hoe jij deze wraps ook kan maken.

"Halloumi-wat?"

Halloumi, ookwel grillkaas dat afkomstig is uit Cyprus. Mensen omschrijven de structuur wel eens als "rubberig".  Het eiwitgehalte van deze kaas lig erg hoog en is ideaal om mee te bakken, te grillen of de frituren zonder dat het smelt! De kaas is van nature erg zout en voegt daardoor echt wat extra's toe aan je gerecht of salade. No worries als je nog niet bekend was met Halloumi, toen ik dit laatst in de AH vroeg werd ik ook heel vreemd aangekeken.. ;-)

Toch is het gelukkig in al veel verschillende winkels te vinden en als je net zoveel geluk hebt als ik dan wandel je gewoon zo even naar één van de fijne Turkse winkels in de straat. Laten we snel aan de slag gaan!


Haloumi-wraps-3.jpg

Ingredienten:

  • 4 tot 6 volkoren wraps
  • 1 blok halloumi (meestal 225 g)
  • 1 avocado
  • 1/2 aubergine
  • handje rucola
  • 150 gram rode kool
  • 2 tl citroen sap
  • 80 gram groene linzen (ik gebruikte gedroogde linzen die ik een dagje liet weken)
  • 2 tl sesam zaadjes
  • peper / zout
  • Mocht je nou een beetje saus missen kies dan voor wat ketjap of sesam olie.

Bereidingswijze:

  • Kook indien nodig de groene linzen of verwarm ze in een pannetje.
  • Snij de rode kool in dunne reepjes (verwijder eerst de buitenste blaadjes) en kook deze in een pan met kokend water in ongeveer 15 minuutjes gaar (kook ze niet te lang!). Voeg een snufje zout en wat citroensap toe. Door de citroensap behoudt de kool zijn mooie kleurtje! 
  • Snij de aubergine in plakjes en grill deze tot ze wat zachter zijn en lekker om te eten dus ;-) Laat deze even aan de kant staan.
  • Snij de halloumi en grill deze in een grillpan op een medium hoog vuurtje tot ze een mooi kleurtje hebben gekeken. Ik bak ze meestal 4 minuutjes aan beide kanten, maar dat is maar net hoe hoog je het vuur hebt staan. Hou het zelf gewoon goed in de gaten.
  • Giet de rode kool af.
  • Snij de avocado in plakjes.
  • Vul de wraps met de rucola, gegrilde aubergine, avocado, rode kool, linzen, gebakken halloumi en maak het af met wat sesamzaadjes.
  • Strooi hier nog wat zout en gemalen peper overheen.
  • Mocht je dit nou een beetje te saai vinden dan kan je ervoor kiezen om de wraps een oosters tintje te geven door wat ketjap of sesamolie toe te voegen.

Dit recept kon je eerder ook vinden op De Appel van Eva. Eva  plaatst wekelijks artikelen op haar groene lifestyle blog om jou te inspireren om ook een ECOCHIC lifestyle te volgen. Ben je nou benieuwd wat dit precies inhoudt? Neem dan vooral een kijkje op haar prachtige blog!

Ben jij nou gek op gevulde wraps? Dan zou ik Merel niet zijn als ik niet nog wat andere recepten voor jullie heb klaarstaan. Kies bijvoorbeeld voor deze wraps gevuld met gegrilde groente, hummus en knapperige tempeh of deze oude vertrouwde curry wraps met verse veggies.


Wat is jouw favoriete vulling voor wraps?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
kleiner.jpg