Havermout of appeltaart als ontbijt?

 
Appeltaart-havermout-x.jpg
 

Rise and shine! Vandaag staat er weer een heerlijk ontbijtje voor jullie op de planning. Een ontbijt waarbij je bij de eerste paar happen een beetje in de war bent.. want dit smaakt toch wel veel naar appeltaart! En dat klopt, want met dit havermout ontbijt voelt het alsof je de dag begint met een stukje taart. Zie het recept hieronder.


Ingrediënten:

  • 60 gram havermout
  • 100 ml water
  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 tl kaneel
  • 1tl agave siroop
  • 20 gram rozijnen
  • 1 appel
  • 20 gram walnoten.

Bereidingswijze:

  1. Snij de appel in stukjes (de schil laten we er gewoon aan zitten, hier zitten de meeste vitamines) en strooi deze in een pan.
  2. Zet de pan op een laag vuurtje op het fornuis.
  3. Voeg nu de tl agave siroopen kaneel toe en schep goed door zodat alle stukjes appel met de siroop gemengd worden.
  4. Voeg de rozijnen toe en laat alles rustig verwarmen. Na 5 minuten zijn de stukjes appel al een stuk zachter.
  5. Voeg hier nu de amandelmelk en de havermout aan toe. Roer dit goed door.
  6. Laat alles op een laag vuurtje rustig pruttelen voor zo'n 5 minuten, terwijl je regelmatig even roert. Na de 5 minuten voegen de nog de walnoten toe. Als de amandelmelk goed is ingetrokken is je ontbijtje klaar!

Schep de havermout in een mooie kom en je kunt genieten! Rijkt het niet heerlijk?
Best fijn wakker worden toch?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!