Havermout of appeltaart als ontbijt?

Rise and shine! Vandaag staat er weer een heerlijk ontbijtje voor jullie op de planning. Een ontbijt waarbij je bij de eerste paar happen een beetje in de war bent.. want dit smaakt toch wel veel naar appeltaart! En dat klopt, want met dit havermout ontbijt voelt het alsof je de dag begint met een stukje taart. Zie het recept hieronder.


Ingrediënten:

  • 40 gram havermout (dit is persoonlijk voor mij genoeg, maar wellicht wil jij wat meer)
  • 50 ml water
  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 schep eiwitpoeder (optioneel)
  • 20 gram rozijnen
  • 1 appel
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 tl chiazaad

Bereidingswijze:

  1. Snij de appel in stukjes (de schil laten we er gewoon aan zitten, hier zitten de meeste vitamines) en strooi deze samen met de rozijnen in een pan.
  2. Zet de pan op een laag vuurtje op het fornuis.
  3. Schep de havermout, kaneel, eiwitpoeder, lijnzaad en chiazaad in een schaaltje.
  4. Laat de stukjes appel en rozijnen voor 5 minuten bakken.
  5. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe, schep goed door en voeg de amandelmelk en water toe.
  6. Roer dit goed door.
  7. Laat alles op een laag vuurtje rustig pruttelen voor zo’n 5 minuten, terwijl je regelmatig even roert.
  8. Als het vocht goed is ingetrokken is je ontbijtje klaar!

Schep de havermout in een mooie kom en je kunt genieten! Rijkt het niet heerlijk?
Best fijn wakker worden toch?

7 thoughts on “Havermout of appeltaart als ontbijt?

Comments are closed.