HERFST SALADE MET VIJGEN

Hallo mooie mensen. Klaar voor een nieuwe dag en klaar voor een nieuw recept? Vandaag wil ik graag het recept voor deze herfstachtige salade met onder andere geitenkaas en vijgen met jullie delen. Deze salade is ook uitermate geschikt voor een etentje, want de vijgen uit zien er altijd echt prachtig uit! Lees snel verder om erachter te komen hoe jij deze makkelijke en smaakvolle salade binnenkort ook zelf kan maken. 


Vijgen salade met pompoen en geitenkaas

SALADE IN DE HERFST

Dat een salade alleen lekker is in de zomer vind ik zo’n grote onzin. Ook met seizoensproducten in de herfst en in de winter kan je een heerlijke salade op tafel toveren. Daarnaast hoeft een salade niet altijd koud te zijn. Door warme ingrediënten toe te voegen wordt dit meteen een heel ander gerecht. Vorige herfst maakte ik overigens deze gegrilde groente en kikkererwten salade met geitenkaas die ik je ook zeker kan aanraden!

INGREDIENTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 3 vijgen
  • 10 gram geitenkaas
  • 8 pecannoten
  • 200 gram pompoen
  • gemengde sla of spinazie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • olijfolie
  • snufje zout en peper
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de pompoen in kleine stukjes. Verdeel dit over een met bakpapier bekleden bakplaat en voeg hier wat olijfolie, zout, peper en rozemarijn aan toe. Schuif de pakplaat nu voor 30 minuten in de oven.
  3. Snij de vijgen vervolgens in partjes. 
  4. Verdeel wat sla of spinazie over een kom of mooi groot bord.
  5. Voeg hier vervolgens de gebakken stukjes pompoen en vijgen aan toe. Verbrokkel nog wat extra geitenkaas over de salade en voeg wat stukjes of hele pecannoten aan de salade toe. 
  6. Besprenkel met wat zout, peper en rozemarijn.
  7. Deze salade gaat overigens heel goed samen met deze lekkere rode bieten burgers. YUM!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Afsluiting 2.png