Herfstgroente uit de oven

Herfstgroente-x.jpg

Het is weer tijd voor lekkere oven schotels. En laten we eerlijk zijn; dit ziet er toch prachtig kleurrijk uit? Herfstgroente en herfstkleuren in een ovenschaal. Jullie weten dat ik graag voor makkelijk ga, maar met groot resultaat. Dit is weer zo'n recept dat hier perfect bij past. Lees snel verder!

Elk seizoen heeft zo zijn seizoen producten. Natuurlijk hoort bij de herfst de mooie oranje pompoen, maar ook rode biet en regenboog wortels passen hier goed bij. Bij dit gerecht kan je zelf nog veel bijgerechten bedenken, vind je het bijvoorbeeld lekker om deze groente samen met vis te eten? Of voeg je nog wat couscous toe? Alles kan.


Ingrediënten:

  • 2 ongekookte rode bieten
  • 4 regenboog wortels
  • 400 gram pompoen
  • rozemarijn kruiden
  • 60 gram feta
  • peper / zout

De hoeveelheden hierboven zijn genoeg voor 2 personen.

Bijgerecht: Couscous met 200 gram gemixte vis. Lekker!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de bieten in kleinere partjes.
  3. Schil de pompoen en snij de pompoen in kleinere stukken.
  4. Was de wortels, schil ze eventueel en snij deze doormidden.
  5. Plaats alle groente in een ruime ovenschaal.
  6. Besprenkel rijk met olijfolie, verbrokkel hier de feta overheen, gevolgd door de rozemarijn kruiden en wat gemalen peper.
  7. Plaats de ovenschaal nu voor ongeveer 45 minuten in de warme oven.
  8. Prik na 45 minuten in de groente. Als deze lekker zacht zijn kan de schaal uit de oven, anders laat je de groente gewoon nog wat langer in de oven verder bakken.

Bij dit gerecht koos ik ervoor om lekker couscous te maken en bij de visboer een mix van vis te kopen. Binnen een paar minuutjes staat dit op tafel!


Maak dit gerecht wanneer je visite hebt en je zal ze verwonderen met deze mooie kleuren.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png