Home made 'baba ganoush' recept

Baba-Ganoush-x.jpg

Als groot aubergine fan is het eigenlijk belachelijk dat ik nog nooit zelf 'baba ganoush' heb gemaakt! Ik zag al vaker recepten hiervan voorbij komen, maar op de een of andere manier dacht ik altijd dat het maken hiervan super veel werk zou kosten, maar niets blijkt minder waar te zijn. Geïnspireerd door het recept van On A Healthy Adventure ging ik aan de slag in de keuken. Ik at deze baba ganoush met lekker vers Turks Brood, ideaal voor bij de lunch of als side dish tijdens het avond eten!


Benodigdheden:

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el tahini
  • 2 el verse citroen sap
  • olijfolie
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • peper en zout.

Bereidingswijze:

  • Snij vervolgens de aubergines in de lengte doormidden. Snij een aantal keer door het vruchtvlees (zorg dat je de schil niet raakt) en plaats de helften in een ovenschaal.
  • Smeer de aubergines nu met een kwast goed in met het knoflook mengsel. Beter teveel dan te weinig ;-)
  • Plaats de ovenschaal nu voor gedurende 45 tot 60 minuten in de oven, tot het vruchtvlees zacht is geworden.
  • Haal de aubergines uit de oven een laat even afkoelen.
  • Schraap vervolgens met een lepel het vruchtvlees eruit en gooi dit in de blender. Voeg hier de 3 el tahini, het citroensap en de kruiden aan toe. Mix tot een glad geheel.
  • Mocht je de baba ganoush nog wat te dik vinden voeg dan 1 el olijfolie toe. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe voor wat meer smaak.

Heerlijk dus met wat geroosterd brood of Turk brood om lekker mee te dippen!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Liefs-Merel.png