HUMMUS FALAFEL SCHOTEL

Toen ik laatst op INSTAGRAM vroeg wat voor recepten jullie graag wilde zien kreeg ik voornamelijk van jullie terug dat jullie opzoek zijn naar makkelijke vegetarische maaltijden. Dat kan geregeld worden, want laten dat nou net mijn favoriete gerechten zijn. You girls know how to make me happy! Een van mijn favoriete schotels om te maken is de Libanese hummus falafel schotel. Niet alleen lekker voor jezelf, maar ook ideaal als je bijvoorbeeld visite krijgt. Lees snel het uitgebreide falafel schotel recept en wie weet maak je deze falafel schotel binnenkort zelf. 


LIBANESE HUMMUS FALAFEL SCHOTEL 

Tegenwoordig kan je tot mijn grote enthousiasme echt overal hummus krijgen in vele verschillende smaken. Hummus valt zo lekker te combineren met vele verschillende ingrediënten zoals bijvoorbeeld met lekkere snoepgroente, maar mijn favoriete combinatie blijft met falafel en een frisse couscous salade. Deze falafel schotel staat met gemak binnen 15 minuten op tafel. Dat voldoet hopelijk wel aan jullie ‘vegetarisch en makkelijke maaltijd‘ wensen toch? 

HEALTHY WANDERLUST KITCHEN

Wist je trouwens dat er ook een aantal kookvideo’s van Healthy Wanderlust online staan? Hier kan je onder andere vinden hoe je bijvoorbeeld een gezonde ontbijtkoek maakt of je eigen voorraadje granola. Houd dit kanaal goed in de gaten, want binnenkort zullen er weer meer nieuwe video’s online komen. 

Oh.. Abonneer je gratis!

INGREDIëNTEN: (voor 2 personen) 

  • 10 stuks falafel 
  • 100 gram couscous 
  • 1/2 avocado 
  • 1 rode ui
  • 50 gram kikkererwten
  • paar el (zelfgemaakte) hummus 
  • 4 volkoren pita broodjes of wraps 
  • 2 tomaten
  • paar stukjes feta
  • verse dille
  • gemengde sla 
  • olijfolie 
  • peper / zout 

BEREIDINGSWIJZE: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Maak de couscous zoals op de verpakking aangegeven staat. 
  3. Snij de rode ui in reepjes, de tomaten in kleine stukjes, de avocado in kleine stukjes en hak de verse dille in kleinere stukjes. 
  4. Plaats de pitabroodjes voor 5 minuten in de oven of grill de wraps voor een paar minuten. 
  5. Bak de falafel, kikkererwten, rode ui (apart) in wat olijfolie in een koekenpan voor ongeveer 8 minuten. Rol de balletjes af en toe om zodat ze rondom lekker bruin en knapperig worden. 
  6. Mix de couscous met een klein scheutje olijfolie, een snuf peper en zout, de stukjes avocado, dille en tot slot wat stukjes feta. 
  7. Vul de schotel met de gebakken pitabroodjes / wraps, paar el hummus, couscous salade, stukjes tomaat, de gebakken ui, wat sla en knapperige falafel. 
  8. GENIET ERVAN!

Wil je graag je eigen hummus maken? Neem een kijkje bij dit recept van de originele hummus of de rode bieten hummus. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!