KANEEL HAVERMOUT MET VIJGEN

Kaneel havermout met vijgen

Via INSTAGRAM gaven jullie aan meer makkelijke recepten te willen zien en laat dit nou precies mijn specialiteit zijn! ;-) Ik kan het heerlijk vinden om lekker lang in de keuken te staan als ik daar genoeg tijd voor heb, maar tijdens drukke werkdagen ben ik ook het liefste zo snel mogelijk klaar.

Wat ik wel heel belangrijk vind en ik hoop jullie ook is om ALTIJD te ontbijten. Jouw lichaam heeft elke ochtend weer brandstof nodig om goed te kunnen functioneren. Benieuwd naar dit recept?

VIJGENSEIZOEN - MAAK ER EEN ONTBIJTJE VAN!

Vijgen worden vaak los gegeten of verwerkt in een dessert, maar deze heerlijke en vooral prachtige gekleurde bolletjes passen ook heel goed bij jouw dagelijkse ontbijtje. Vijgen bestaan voor een groot deel uit water en bevatten relatief weinig calorieën. Gedroogde vijgen kunnen ook ideaal zijn als tussendoortje! 

INGREDIËNTEN: 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Mix de havermout met de kaneel en het eiwitpoeder. 
  2. Schep dit over in een pannetje, draai het vuur medium hoog en voeg de amandelmelk toe. 
  3. Laat dit ongeveer 3 minuten op het vuur staan terwijl je dit regelmatig doorroert. 
  4. Snij de vijgen in partjes of stukjes (als je de vijgen goed wast kan je de schil ook eten). 
  5. Schep de havermout over in een schaaltje en verdeel de stukjes vijg hier overheen. 
  6. TIP: extra lekker met nog een beetje kaneel er overheen.
  7. ENJOY YOUR DAY!


Doe hier nog meer ONTBIJT inspiratie op. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
Afsluiting 2.png