KNOFLOOK-ROZEMARIJN AARDAPPELTJES UIT DE OVEN

Knoflook-Rozemarijn-aardappeltjes.jpg

Dit bijgerecht is ontzettend simpel om te maken, de oven doet al het werk. Deze knapperige aardappeltjes uit de oven zijn rijk van smaak. Combineer dit gerecht met vegetarisch gevulde paprika's of een paddenstoelen burger. Hoe je dit recept kan maken? Lees het nu.

KNAPPERIGE AARDAPPELTJES UIT DE OVEN

Ookal ben ik een enorme zoete aardappel fan en maak ik regelmatig mijn favoriete zoete aardappel frietjes toch wilde ik vandaag even wat anders. Het ideale van deze aardappeltjes is, is dat je ze gewoon in zijn geheel in de oven kan bakken. Je hoeft enkel nog lekkere kruiden en specerijen toe te voegen om smaak aan het gerecht te geven. Mijn persoonlijke smaak combinatie is sowieso rozemarijn en knoflook. You should try it yourself.


Benodigdheden:

  • 1 kg kleine aardappeltjes, zoals deze of deze.
  • 1 bosje verse rozemarijn
  • 6 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout / peper
  • eventueel een halve citroen.
Knoflook-Rozemarijn-aardappeltjes-2.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de aardappeltjes en snij doormidden.
  3. Verdeel deze over een ruime ovenschaal.
  4. Pel twee van de teentjes knoflook en snij in kleine stukjes.
  5. Strooi de stukjes knoflook samen met wat verse rozemarijn over de aardappeltjes heen, gevolgd door wat gemalen peper en zout.
  6. Voeg hier nu wat olijfolie en de overgebleven teentjes knoflook aan toe en schep alles goed door elkaar.
  7. Je kan ervoor kiezen om nog wat partjes citroen mee te bakken, dit geeft het wel een zomers tintje.
  8. Plaats de ovenschaal voor 40 minuten in de oven. (Voor extra knapperigheid zet ik zelf altijd de grill aan voor de laatste 10 minuutjes)
  9. Ready to serve!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 
kleiner.jpg